SERVICE

En truck som står stilla är en dyr truck

Vi gör truckservice på alla trucktyper

Årligen gör vi truckservice och reparationer på över 2000 truckar och har en lösning klar inom i genomsnitt fyra timmar efter inkommen förfrågan om service. Våra serviceavtal är helt fria från bindningstider och du får en schysst rabatt på reparationer, underhållsservice, gaffeltest, brandskyddskontroll och reservdelar från tillverkare vi representerar.

En truck som sköts om och får lite kärlek och smörjning kommer hålla mycket längre. Vi vill se till att dina truckar fungerar när du behöver dem. Och att de kostar dig så lite som möjligt i driftkostnad. Vi berättar gärna mer om vår truckservice om vi får chansen. VS Truck gör bland annat truckservice på truckar från Bobcat, Doosan, Crown, Linde, BT, Cesab, Mitsubishi, Atlet, Kalmar, Toyota, Pramac, Nissan, Still och Jungheinrich.

Akuta ärenden? Maila eller ring oss för snabb service. Våra lokala verkstäder finns i bland annat Borås/Göteborg, Stockholm och Eslöv/Malmö och våra mobila serviceenheter täcker södra och mellersta delarna av landet.

VS Truck & truckservice

+1 000

Nöjda kunder

Bekymmersfritt truckägande. Vi ser till att servicen görs i rätt tid, och med rätt insats. Det kan vara reparationer, gaffeltest eller annat.
+2 000

Truckar får kärlek

Varje år ser vi till att ge över 2 000 truckar en genomgång så de orkar köra ännu längre. En truck som står stilla är ju väldigt dyr.
4 TIM

Snabb service

När vi följer upp vårt servicegäng ser vi att vi har folk på plats eller en lösning klar inom i genomsnitt 4 h från att ett ärende har kommit in.

Våra priser

Vi utför alla typer av arbeten, från enkla lagningar till ombyggnationer.
Arbetstyp
Grundpris
Avtalspris
Timdebitering ordinarie arbetstid
1092
SEK
928
SEK
Timdebitering kvällar och helger
1638
SEK
1392
SEK

Underhållsservice

Vi ser till att din truck fungerar som den ska. Vi rengör motorerna och tar bort smuts och damm. Vi utför gaffeltest, byter olja och filter, och ser till att allt är i ordning och att trucken lever upp till aktuella lagkrav.
Truktyp
Pris
Låglyftare
1317
SEK
Ledstaplare
1428
SEK
Sitt-/ståstaplare
1869
SEK
Skjutstativtruck
2420
SEK
Plocktruck
2640
SEK
Plocktruck (höglyftande)
2420
SEK
Motviktstruck (El, 2,1-3,5 ton)
2640
SEK
Motviktstruck (El, 3,6-5 ton)
2861
SEK
Motviktstruck (El, 5,1-25 ton)
OFFERT
Motviktstruck (Diesel, 0-2 ton)
3192
SEK
Motviktstruck (Diesel, 2,1-3,5 ton)
3743
SEK
Motviktstruck (Diesel, 3,6-5 ton)
4294
SEK
Motviktstruck (Diesel, 5,1-25 ton)
Offert

VÅRA NÖJDA KUNDER

Anton Söderberg

Underhållsansvarig
Stena Recycling

Vi är mycket nöjda med all hjälp och support vi får från VS Truck!
Teknikern Martin Karlsson är en riktig klippa!

Henrik Bergström

Lager och Logistik ansvarig
OptoComp GVAB

Filip Arnesson är den bästa servicetekniker vi vet. Han är skärpt och förstår direkt vad det är som måste göras - mycket bra att ha och göra med.
Kan inte bli annat än högsta betyg.

Patric Elmblad

Tekniker
L.G.A Transport & Service AB

Efter att ha kontaktat några företag i branschen så föll valet på VS-truck där jag fick kontakt med Magnus Göransson som på ett professionellt sätt såg till att jag fick den hjälp jag behövde. Reservdelar beställdes och kort därefter kom leveransen.

Willy Berglund

Logistikansvarig
Börjes Tingsryd AB Hästsport

En riktig bra kontakt med säljaren hela vägen. Trucken är underbar att åka med, smidig och graciös i de smala lagergångarna. Tip Top helt enkelt!

Bernhard Pedersen

Lageransvarig
Fine Scandinavia

Jag ringde Filip Arnesson då vi hade krockat med trucken, fick snabbt hjälp av honom!

Tommy Berglund

Teknisk support
Källström Engineering AB

Kanon service och lätta att planera med!

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck

Lång erfarenhet inom truckservice

Truckservice ökar livslängden på din truck

En investering i en truck eller en truckpark är kännbar för de flesta företagare. För att skydda din investering och maximera truckens värde över tid bör den underhållas regelbundet. Regelbundet underhåll minskar risken för driftstopp och dyra akutreparationer, vilket ger dig en jämnare och mer förutsägbar drift. Dessutom förbättrar regelbunden service säkerheten för truckförare och din truck blir mer pålitlig.

FAQ - VANLIGA FRÅGOR OM TRUCKSERVICE

Vad görs vid ett gaffeltest?

Gafflarna bär upp hela lasten och måste därför vara i mycket gott skick. Vid gaffeltestet kontrollerar vi fästklackar, skänkel och blad och undersöker om det finns eventuell sprickbildning. Nedslitna gafflar riskerar att brista och kan orsaka allvarliga olyckor. Vid ett gaffeltest kontrolleras även kedjor eftersom dessa slits med användning. Vi inspekterar kedjelängden för att säkerställa att de håller sig inom toleransgränserna. Vid tecken på slitage byter vi ut dem mot fabriksnya kedjor för att förhindra att lasten faller.

Vad innehåller en underhållsservice?

I en underhållsservice ingår rengöring (det vi gör är att rengöra motorerna och ta bort smuts och damm från trucken), tester (gaffeltest & brandsskyddskontroll) och oljeservice (vi byter olja och filter) samt går genom och kollar så allt fungerar.

Varför ska man serva trucken?

Truckservice ökar livslängden på din truck. En truck som sköts om och får lite kärlek och smörjning kommer hålla mycket längre. Regelbunden service och inspektion är också en viktig säkerhetsfråga. Enligt siffror från Arbetsmiljöverket skadar sig cirka 800 personer i truckrelaterade olyckor varje år, inte sällan på grund av brister hos trucken.

Vilka tester bör man göra på en truck?

Har en truck gafflar och stativ är gaffeltest starkt rekommenderat att göra en gång per år. Arbetsmiljöverket granskar detta vid en olycka. De flesta försäkringsbolag kräver brandskyddskontroll.

Hur ofta behöver en truck underhållsservice?

Hur ofta en truck ska kontrolleras/servas beror på hur mycket trucken används, vi rekommenderar minst en gång per år även om trucken används sparsamt. En truck med brister eller skador som riskerar att utgöra en säkerhetsrisk ska inte användas förrän dessa är åtgärdade. Plocktruckar och andra truckar som används vid personlyft ska enligt lag kontrolleras med högst 12 månaders intervall.

Vem ska utföra den dagliga kontrollen av trucken?

Föraren är ansvarig för den dagliga kontrollen som görs före varje arbetspass. Den dagliga kontrollen säkerställer att trucken är trafiksäker och att tekniken fungerar. Läs truckens instruktionsbok och skyltar samt följ de instruktioner du får av din arbetsgivare.

Hur går ett batteritest till?

Vid ett batteritest mäter vi batteriets kapacitet under maximal påfrestning. Detta görs med hjälp av en maskin som simulerar att alla reglage och funktioner används simultant på maximal effekt. Bedöms kapaciteten på truckbatteriet till under 50% byts det ut mot ett fabriksnytt batteri. Ett truckbatteri på 50% laddas ur på cirka 2,5h vid maximal påfrestning och 4-6h vid normal användning, förutsatt att du tar väl hand om ditt batteri och kör ansvarsfullt.

Varför bör man inspektera kablarna på trucken?

Skadade kablar kan orsaka kortslutning och skador på truckens elektronik, vilket i värsta fall kan leda till brand. Det är därför viktigt att kontrollera hur kablar är dragna för att förhindra eventuell skavning och slitage. Vi gör en genomgång av skyddshöljen och isolering på kablarna, och vid behov byter vi ut kablar.

Hur lång är leveranstiden på reservdelar?

Vi vet hur viktigt det är med en fungerande truck. En enda truck ur funktion kan skapa stora störningar i verksamheten. Våra verkstäder är utrustade med ett reservdelslager anpassat till våra kunders behov, vilket innebär att många reparationer kan genomföras direkt. Har vi inte just den reservdelen i lager så kan vi erbjuda snabba leveranstider genom våra leverantörer och samarbetspartners i Europa.

Varför är det viktigt att kontrollera truckens bromsvätska?

Om bromsvätskan innehåller smuts eller partiklar måste den bytas ut. En förorenad bromsvätska kan få förändrad viskositet, vilket är en säkerhetsrisk eftersom förorenad vätska kan ha svårt att skapa ett tillräckligt tryck i bromssystemet. Vi kontrollerar att bromsvätskan är på rätt nivå och är lika klar som en Skåne Akvavit.

Prata truckservice med oss.

Behöver din truck service? Skriv en rad eller slå oss en signal på: 020-993000