SITTSTAPLARE

Ergonomiska sittstaplare

Köp, hyra eller leasa en sittstaplare

Sittstaplaren är populär tack vare sin mångsidighet, med dess kompakta design och höga lyfthöjd kan den hantera de mest krävande miljöerna. Truckarna är smidiga i trånga lagerutrymmen och har lyfthöjder vara upp till över 7m. Många uppskattar även den justerabara ratten och stolen som ger en optimal ergonomi för föraren. I och med att föraren sitter inne i trucken får föraren en mer säker arbetsplats. En sittstaplare är att föredra vid hanterings av gods över längre sträckor eftersom trucken ger högre komfort. Lastkapaciteten för en sittstaplare kan vara upp till 2 ton. Hos oss hittar du många begagnade sittstaplare i lager. Kontakta oss om du vill köpa, hyra eller leasa din sittstaplare.

Fördelar med en sittstaplare

01

Ergonomi

På de flesta sittstaplare har föraren möjlighet att justera, höja eller sänka sin stol, därmed får föraren en bättre körkomfort.
02

Säkerhet

Med en sittstaplare får föraren en säkrare och skyddad arbetsplats eftersom föraren sitter inne i trucken.
03

Kompakt

Tack vare sin kompakta design är sittstaplare lämplig för smala gångar samtidigt som den kan lyfta högt.

Hitta

Sittstaplare

Din

Sittstaplare är kända för att vara kompakta och ergonomiska. Det går att hitta många nya och begagnade sittstaplare från många kända truckmärken. En sittstaplare kan även användas för dubbelpallshantering, orderplockning och horisontella transporter.

Våra nöjda kunder

Bernhard Pedersen

Lageransvarig
Fine Scandinavia

Jag ringde Filip Arnesson då vi hade krockat med trucken, fick snabbt hjälp av honom!

Henrik Bergström

Lager och Logistik ansvarig
OptoComp GVAB

Filip Arnesson är den bästa servicetekniker vi vet. Han är skärpt och förstår direkt vad det är som måste göras - mycket bra att ha och göra med.
Kan inte bli annat än högsta betyg.

Willy Berglund

Logistikansvarig
Börjes Tingsryd AB Hästsport

En riktig bra kontakt med säljaren hela vägen. Trucken är underbar att åka med, smidig och graciös i de smala lagergångarna. Tip Top helt enkelt!

Christoffer Sävhage

Gruppchef Fordonsservice EA2
Polisen

Jättebra utbildning, innehållet och upplägget var lagom ihopsatt. Trevlig kursledare, som verkade kunnig och kom med bra tips. Rekommenderar denna utbildning.

Anton Söderberg

Underhållsansvarig
Stena Recycling

Vi är mycket nöjda med all hjälp och support vi får från VS Truck!
Teknikern Martin Karlsson är en riktig klippa!

Patric Elmblad

Tekniker
L.G.A Transport & Service AB

Efter att ha kontaktat några företag i branschen så föll valet på VS-truck där jag fick kontakt med Magnus Göransson som på ett professionellt sätt såg till att jag fick den hjälp jag behövde. Reservdelar beställdes och kort därefter kom leveransen.

Mikael Grönvall

Entreprenadchef
Lunds Kommuns Fastighets AB

Bra upplägg på teori varvat med praktiska övningar. Utbildningsledare som hade förmågan att lära ut på ett sätt som gjorde det både intressant och lärorikt med en god touch av humor.

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck

FAQ - Vanliga frågor om sittstaplare

Hur väljer jag rätt sittstaplare?

När du ska välja en sittstaplare, titta på hur mycket den kan lyfta, hur högt den kan nå, storleken på trucken och hur lätt den är att köra. Tänk också på var du ska använda den, som hur breda gångarna är och vad du har för typ av golv.

Vad är en sittstaplare?

Sittstaplare är en variant av ledstaplare. I och med att föraren sitter inne i trucken får föraren en mer säker arbetsplats. En sittstaplare är att föredra vid hanterings av gods över längre sträckor eftersom trucken ger högre komfort.

Vilket truckkort behöver jag för att köra en sittstaplare?

En sittstaplare ingår i kategori A. Läs mer om truckkort och truckförarutbildning här.

Vad innebär frilyft?

Frilyft innebär att gafflarna kan höjas en bra bit över golv innan hela stativet höjs. Nödvändigt vid containerlossning/lastning eller vid lägre takhöjd. En truck med frilyft har oftast en frilyftscylinder mitt i stativet, kan uppfattas som att frilyft delvis begränsar sikten för truckförare.

Varför ska man serva trucken?

Truckservice ökar livslängden på din truck. En truck som sköts om och får lite kärlek och smörjning kommer hålla mycket längre. Regelbunden service och inspektion är också en viktig säkerhetsfråga. Enligt siffror från Arbetsmiljöverket skadar sig cirka 800 personer i truckrelaterade olyckor varje år, inte sällan på grund av brister hos trucken.

Frågor kring sittstaplare?

Chatta med oss eller skriv dina frågor nedan. Vi vill gärna hjälpa dig!