Boka service

Behöver din truck service?

Fyll i det du tror vi behöver veta. Resten kan vi ta när vi pratas vid.

Köp, hyra eller leasa en sittstaplare

Sittstaplaren är populär bland många tack vare sin kompakta design samt höga lyfthöjd. Truckarna är smidiga i trånga lagerutrymmen samtidigt kan lyfthöjden vara upp till över 7m. Många uppskattar även den justerabara ratten och stolen som ger en optimal ergonomi för föraren. I och med att föraren sitter inne i trucken får föraren en mer säker arbetsplats. En sittstaplare är att föredra vid hanterings av gods över längre sträckor eftersom trucken ger högre komfort. Lastkapaciteten för en sittstaplare kan vara upp till 2 ton. Hos oss hittar du många begagnade sittstaplare i lager. Kontakta oss om du vill köpa, hyra eller leasa din sittstaplare.

Ergonomiska sittstaplare

sittstaplare

Fördelar med en sittstaplare

Ergonomi Sittande förare

På de flesta sittstaplare har föraren möjlighet att justera, höja eller sänka sin stol, därmed får föraren en bättre körkomfort.

Säkerhet Takskydd

Med en sittstaplare får föraren en säkrare och skyddad arbetsplats eftersom föraren sitter inne i trucken.

Kompakt För smala gångar

Tack vare sin kompakta design är sittstaplare lämplig för smala gångar samtidigt som den kan lyfta högt.

 • Hitta
 • Din
 • Sittstaplare

Sittstaplare är kompakta

Sittstaplare är kända för att vara kompakta och ergonomiska. Det går att hitta många nya och begagnade sittstaplare från många kända truckmärken. En sittstaplare kan även användas för dubbelpallshantering, orderplockning och horisontella transporter.

Våra nöjda kunder

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck

Jag ringde Filip Arnesson då vi hade krockat med trucken, fick snabbt hjälp av honom!
Bernhard Pedersen
Lageransvarig ,  Fine Scandinavia
Filip Arnesson är den bästa servicetekniker vi vet. Han är skärpt och förstår direkt vad det är som måste göras - mycket bra att ha och göra med.
Kan inte bli annat än högsta betyg.
Henrik Bergström
Lager och Logistik ansvarig,  OptoComp GVAB
En riktig bra kontakt med säljaren hela vägen. Trucken är underbar att åka med, smidig och graciös i de smala lagergångarna. Tip Top helt enkelt!
Willy Berglund
Logistikansvarig,  Börjes Tingsryd AB Hästsport
Jättebra utbildning, innehållet och upplägget var lagom ihopsatt. Trevlig kursledare, som verkade kunnig och kom med bra tips. Rekommenderar denna utbildning.
Christoffer Sävhage
Gruppchef Fordonsservice EA2,  Polisen
Vi är mycket nöjda med all hjälp och support vi får från VS Truck!
Teknikern Martin Karlsson är en riktig klippa!
Anton Söderberg
Underhållsansvarig,  Stena Recycling
Efter att ha kontaktat några företag i branschen så föll valet på VS-truck där jag fick kontakt med Magnus Göransson som på ett professionellt sätt såg till att jag fick den hjälp jag behövde. Reservdelar beställdes och kort därefter kom leveransen.
Patric Elmblad
Bra upplägg på teori varvat med praktiska övningar. Utbildningsledare som hade förmågan att lära ut på ett sätt som gjorde det både intressant och lärorikt med en god touch av humor.
Mikael Grönvall
Entreprenadchef,  Lunds Kommuns Fastighets AB

FAQ - Vanliga frågor om sittstaplare

 • 01

  Vad är en sittstaplare?

  Sittstaplare är en variant av ledstaplare. I och med att föraren sitter inne i trucken får föraren en mer säker arbetsplats. En sittstaplare är att föredra vid hanterings av gods över längre sträckor eftersom trucken ger högre komfort.
 • 02

  Vilket truckkort behöver jag för att köra en sittstaplare?

  En sittstaplare ingår i kategori A. Läs mer om truckkort och truckförarutbildning här.

 • 03

  Vad innebär frilyft?

  Frilyft innebär att gafflarna kan höjas en bra bit över golv innan hela stativet höjs. Nödvändigt vid containerlossning/lastning eller vid lägre takhöjd. En truck med frilyft har oftast en frilyftscylinder mitt i stativet, kan uppfattas som att frilyft delvis begränsar sikten för truckförare.

 • 04

  Varför ska man serva trucken?

  Truckservice ökar livslängden på din truck. En truck som sköts om och får lite kärlek och smörjning kommer hålla mycket längre. Blåser man rent och dessutom byter olja, då ska ni se att reparationskostnaderna sjunker.

Group 16 Copy 2

Frågor kring sittstaplare?

Chatta med oss eller skriv dina frågor nedan. Vi vill gärna hjälpa dig!