Boka service

Behöver din truck service?

Fyll i det du tror vi behöver veta. Resten kan vi ta när vi pratas vid.

Plocktruck - även känd som orderplocktruck

Plocktrucken har blivit en nödvändighet inom många branscher. Truckarna är konstruerad med en höjbar ståplattform, vilket ökar produktiviteten vid orderplockning. Plocktrucken ger dig som förare möjlighet att hissa till önskad arbetshöjd. När det handlar om plocktruck är inget användningsområde det andra likt. Faktorer som typ av lastpall, godsets vikt, hyllhöjd, körsträcka och så vidare skiljer sig åt mellan olika verksamheter. Dagens plocktruckar drivs främst av el, men det finns även maskiner tillgängliga som är anpassade för bensin eller diesel.

Effektiva plocktruckar

plocktruckar crown

Fördelar med en plocktruck

Effektiv Optimera orderplock

En plocktruck är utformad för att kunna plocka och flytta olika typer av varor, till exempel lådor eller andra typer av förpackningar.

Enkel Att hantera

Plocktruckar är enkla att hantera och har god lastkapacitet, vilket gör att de lämpar sig väl för både små och stora lagermiljöer.

Flexibel Horisontell transport

Det går även att använda en plocktruck för horisontell transport samt hantering av lastpallar, vilket brukat vara uppskattat.

Plocktruck - för ökad produktivitet vid plockning

Med en plocktruck befinner föraren alltid helt innanför truckens kanter tack vare plattformens konstruktion, vilket gör att föraren alltid är skyddad under körning och vid orderplockning. Med många plocktruckar kan du både lyfta och sänka samtidigt under körningen, därmed kan du som förare enkelt nå det önskade godset. Vissa plocktruckar är konstruerade så att hastigheten begränsas automatiskt i kurvor, vilket brukar vara uppskattat. En annan säkerhetsfunktion som många plocktruckar har är dödmansbrytare, om föraren lämnar plattformen eller trycker på nödstoppet bromsar trucken automatiskt anpassat till lastens vikt. Crown plocktruckar är populära bland våra kunder.

Plocktruck för din verksamhet

Begagnad BT OME100N från sidan
 • Hitta
 • Din
 • Plocktruck

Plocktruck för höglager

Ska du förflytta dina varor utmed golvnivån? Då passar en lyftande plocktruck. Har du däremot höga hyllplan och behöver kunna plocka dina varor från höga höjder? Då är en höglyftande plocktruck starkt att rekommendera, både gods och föraren lyfts upp till önskad höjd. Höglyftande plocktruckar hittas därför oftast i höglager.

Våra nöjda kunder

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck

Efter att ha kontaktat några företag i branschen så föll valet på VS-truck där jag fick kontakt med Magnus Göransson som på ett professionellt sätt såg till att jag fick den hjälp jag behövde. Reservdelar beställdes och kort därefter kom leveransen.
Patric Elmblad
En riktig bra kontakt med säljaren hela vägen. Trucken är underbar att åka med, smidig och graciös i de smala lagergångarna. Tip Top helt enkelt!
Willy Berglund
Logistikansvarig,  Börjes Tingsryd AB Hästsport
Kanon service och lätta att planera med!
Tommy Berglund
Teknisk support,  Källström Engineering AB
Bra upplägg på teori varvat med praktiska övningar. Utbildningsledare som hade förmågan att lära ut på ett sätt som gjorde det både intressant och lärorikt med en god touch av humor.
Mikael Grönvall
Entreprenadchef,  Lunds Kommuns Fastighets AB
Vi är mycket nöjda med all hjälp och support vi får från VS Truck!
Teknikern Martin Karlsson är en riktig klippa!
Anton Söderberg
Underhållsansvarig,  Stena Recycling
Jättebra utbildning, innehållet och upplägget var lagom ihopsatt. Trevlig kursledare, som verkade kunnig och kom med bra tips. Rekommenderar denna utbildning.
Christoffer Sävhage
Gruppchef Fordonsservice EA2,  Polisen
Jag ringde Filip Arnesson då vi hade krockat med trucken, fick snabbt hjälp av honom!
Bernhard Pedersen
Lageransvarig ,  Fine Scandinavia

FAQ - VANLIGA FRÅGOR OM PLOCKTRUCKAR

 • 01

  Vilka plocktruckar finns det?

  Plocktruckar är uppdelade i lyfthöjder låglyftande-, mellanlyftande- och höglyftande. Med låglyftare når man första och andra nivån i pallstället. Med en mellanlyftande når man upp tredje nivån medans man med högplocktruckar kan plocka på flera meters höjd.

 • 02

  När passar en plocktruck?

  En plocktruck är utformad för att kunna plocka och flytta olika typer av varor, till exempel lådor eller andra typer av förpackningar. Plocktruckar är enkla att hantera och har god lastkapacitet, vilket gör att de lämpar sig väl för både små och stora lagermiljöer.

 • 03

  Vilket truckkort behöver jag för att köra plocktruckar?

  Låglyftande plocktruck ingår i kategori A och höglyftande plocktruck ingår i kategori B. Läs mer om vår truckförarutbildning.

 • 04

  Varför ska man serva trucken?

  Truckservice ökar livslängden på din truck. En truck som sköts om och får lite kärlek och smörjning kommer hålla mycket längre. Blåser man rent och dessutom byter olja, då ska ni se att reparationskostnaderna sjunker.

 • 05

  Vilka tester bör man göra på en truck?

  Har en truck gafflar och stativ är gaffeltest starkt rekommenderat att göra en gång per år. Arbetsmiljöverket granskar detta vid en olycka. De flesta försäkringsbolag kräver brandskyddskontroll.

Group 16 Copy 2

Frågor kring plocktruckar?

Chatta med oss eller skriv dina frågor nedan. Vi vill gärna hjälpa dig!