Boka service

Behöver din truck service?

Fyll i det du tror vi behöver veta. Resten kan vi ta när vi pratas vid.

När önskas service?

Plocktruck - även känd som orderplocktruck

Plocktruckar har på kort tid blivit en nödvändighet inom många branscher. Tillverkningstrenderna och förväntningar från kunder om allt snabbare leveranser har höjt komplexiteten och betydelsen av orderplockningsprocessen. Orderplockningen kan vara en av de mest tids- och arbetskraftsintensiva delarna av lagerverksamheten. Inte sällan möter vi kunder där orderplock står för 50% av den manuella kostnaden på lagret. Hos VS Truck hittar du plocktruckar för en effektivare process oavsett utformningen på lagret, godsets vikt och utformning, hyllhöjd och körsträcka. Vi har alltid plocktruckar från Crown och BT redo för omgående leverans. Är du intresserad av en plocktruck eller vill du få hjälp att effektivisera hela orderplockningsprocessen? Kontakta oss så guidar vi dig rätt.

Effektiva plocktruckar

plocktruckar crown

Fördelar med en plocktruck

Effektiv Optimera orderplock

En plocktruck är utformad för att kunna plocka och flytta olika typer av varor, till exempel lådor eller andra typer av förpackningar.

Enkel Att hantera

Plocktruckar är enkla att hantera och har god lastkapacitet, vilket gör att de lämpar sig väl för både små och stora lagermiljöer.

Flexibel Horisontell transport

Det går även att använda en plocktruck för horisontell transport samt hantering av lastpallar, vilket brukar vara uppskattat.

Plocktruck - för ökad produktivitet vid plockning

Med en plocktruck befinner sig föraren alltid helt innanför truckens kanter tack vare plattformens konstruktion, vilket gör att föraren alltid är skyddad under körning och vid orderplockning. Med många plocktruckar kan du både lyfta och sänka samtidigt under körningen, därmed kan du som förare enkelt nå det önskade godset. Vissa plocktruckar är konstruerade så att hastigheten begränsas automatiskt i kurvor, vilket brukar vara uppskattat. En annan säkerhetsfunktion som många plocktruckar har är dödmansbrytare, om föraren lämnar plattformen eller trycker på nödstoppet bromsar trucken automatiskt anpassat till lastens vikt. Crown plocktruckar är populära bland våra kunder.

Plocktruck för din verksamhet

Begagnad BT OME100N från sidan
 • Hitta
 • Din
 • Plocktruck

Plocktruck för höglager

Ska du förflytta dina varor utmed golvnivån? Då passar en lyftande plocktruck. Har du däremot höga hyllplan och behöver kunna plocka dina varor från höga höjder? Då är en höglyftande plocktruck starkt att rekommendera, både gods och föraren lyfts upp till önskad höjd. Höglyftande plocktruckar hittas därför oftast i höglager.

Våra nöjda kunder

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck

Efter att ha kontaktat några företag i branschen så föll valet på VS-truck där jag fick kontakt med Magnus Göransson som på ett professionellt sätt såg till att jag fick den hjälp jag behövde. Reservdelar beställdes och kort därefter kom leveransen.
Patric Elmblad
En riktig bra kontakt med säljaren hela vägen. Trucken är underbar att åka med, smidig och graciös i de smala lagergångarna. Tip Top helt enkelt!
Willy Berglund
Logistikansvarig,  Börjes Tingsryd AB Hästsport
Kanon service och lätta att planera med!
Tommy Berglund
Teknisk support,  Källström Engineering AB
Bra upplägg på teori varvat med praktiska övningar. Utbildningsledare som hade förmågan att lära ut på ett sätt som gjorde det både intressant och lärorikt med en god touch av humor.
Mikael Grönvall
Entreprenadchef,  Lunds Kommuns Fastighets AB
Vi är mycket nöjda med all hjälp och support vi får från VS Truck!
Teknikern Martin Karlsson är en riktig klippa!
Anton Söderberg
Underhållsansvarig,  Stena Recycling
Jättebra utbildning, innehållet och upplägget var lagom ihopsatt. Trevlig kursledare, som verkade kunnig och kom med bra tips. Rekommenderar denna utbildning.
Christoffer Sävhage
Gruppchef Fordonsservice EA2,  Polisen
Jag ringde Filip Arnesson då vi hade krockat med trucken, fick snabbt hjälp av honom!
Bernhard Pedersen
Lageransvarig ,  Fine Scandinavia

FAQ - VANLIGA FRÅGOR OM PLOCKTRUCKAR

 • 01

  Vilka olika typer av plocktruckar finns det?

  Det finns flera typer av plocktruckar, inklusive lågnivåplocktruckar som är lämpliga för arbete nära marken, och högnivåplocktruckar för att plocka varor på högre hyllplan. Varje typ är designad för specifika arbetsuppgifter och lagerlayouter, med olika lyfthöjder och lastkapaciteter.

 • 02

  När passar en plocktruck?

  En plocktruck är utformad för att kunna plocka och flytta olika typer av varor, till exempel lådor eller andra typer av förpackningar. Plocktruckar är enkla att hantera och har god lastkapacitet, vilket gör att de lämpar sig väl för både små och stora lagermiljöer.

 • 03

  Vilket truckkort behöver jag för att köra plocktruckar?

  Låglyftande plocktruck ingår i kategori A och höglyftande plocktruck ingår i kategori B. Läs mer om vår truckförarutbildning.

 • 04

  Vilka ergonomiska egenskaper är viktiga i en plocktruck?

  Ergonomiska egenskaper som är viktiga i en plocktruck inkluderar en bekväm operatörsplattform, lättåtkomliga kontroller, och en design som minimerar behovet av att sträcka sig eller böja sig. Dessa egenskaper kan hjälpa till att minska trötthet och risken för skador, vilket gör plockprocessen effektivare och säkrare.

 • 05

  Vad händer om vi inte kan visa upp besiktningsintyg för vår truck och arbetskorg?

  Om det skulle visa sig att er truck och arbetskorg inte har blivit besiktigade eller om ni inte kan visa ett aktuellt besiktningsintyg till Arbetsmiljöverket, riskerar ni att få en sanktionsavgift. Denna avgift kan ligga på allt från 40 000 till 400 000 kronor, beroende på hur många personer som jobbar hos er. Det är viktigt att tänka på att avgiften gäller på organisationsnivå, inte per enskild brist på besiktning eller visat intyg. Det är alltså en bra idé att se till att allt är i ordning för att undvika oväntade kostnader.

Group 16 Copy 2

Frågor kring plocktruckar?

Chatta med oss eller skriv dina frågor nedan. Vi vill gärna hjälpa dig!