Boka service

Behöver din truck service?

Fyll i det du tror vi behöver veta. Resten kan vi ta när vi pratas vid.

Skjutstativtruck för köp, hyra eller leasing

Skjutstativtruckar är kompakta och har en imponerade lyfthöjd upp till 13 meter, därmed får ni ett effektivt utnyttjande av utrymmet med smala arbetsgångar. Skjutstativtruckar är särskilt användbara vid pallagring och klarar såväl blockstapling som drive-in ”ställage” och hantering av långt gods. Hittar du inte just den skjutstativtruck du letar efter? Prata gärna med oss, kan vi oftast ordna fram en sådan.

Nya och begagnade skjutstativtruckar

Crown skjutstativtruckar

Fördelar med skjutstativtruckar

Kompakt Design

Ett kännetecken skjutstativtruckar har är deras kompakta design. Idealisk i lager med inte så breda och höga truckgångar men ändå krävs höga lyfthöjder.

Flexibel Godshantering

Med en skjutstativtruck kan du hantera exempelvis EUR-pallar från både lång- och kortsida, vilket ökar effektiviteten.

Användbar Vid pallagring

Vill du ha en truck som ska kunna lyfta väldigt högt, ha bra lyftkapacitet och är enkel att manövrera? Då ska ni titta på skjutstativtruckar.

Skjutstativtruck kallas även för skjutmastare

Skjutstativtruckens styrkor märks särskilt i trånga utrymmen. I och med trenden går mot allt högre lagerlokaler och ställage, då kan du fortfarande utföra ett effektiv med en skjutstativtruck. Med sin kompakta konstruktion i kombination med den höga lastkapaciteten är skjutstativtrucken inte bara flexibel men också effektiv. Du som förare får också bättre skydd med en skjutstativtruck då du sitter i trucken under hela körningen.

Hitta din skjutstativtruck

röd bt begagnad skjutstativtruck
 • Truck
 • Med hög
 • Flexibilitet

Skjutstativtruckar från kända truckmärken

Skjutstativtruckar är kända för att vara allsidiga och används mycket inom lager och distribution. Truckarna är utrustade med ett flerdelat teleskoperande stativ som kan skjutas in och ut. Det går alltså att ha lasten både i utskjutet läge som en motviktstruck för att vara flexibelt vid olika bredd på gångar måttet som anges är "gångbredd" och det går också att lyfta högt. En skjutstativtruck klarar såväl blockstapling som drive-in ”ställage” och hantering av lång-gods.

Våra nöjda kunder

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck

En riktig bra kontakt med säljaren hela vägen. Trucken är underbar att åka med, smidig och graciös i de smala lagergångarna. Tip Top helt enkelt!
https://api.vstruck.se/wp-content/uploads/2022/12/nedladdning.jpg
Willy Berglund
Logistikansvarig,  Börjes Tingsryd AB Hästsport
Kanon service och lätta att planera med!
https://api.vstruck.se/wp-content/uploads/2022/12/1636987973812.jpg
Tommy Berglund
Teknisk support,  Källström Engineering AB
Bra upplägg på teori varvat med praktiska övningar. Utbildningsledare som hade förmågan att lära ut på ett sätt som gjorde det både intressant och lärorikt med en god touch av humor.
https://api.vstruck.se/wp-content/uploads/2023/02/logo-ogimage-300x280.webp
Mikael Grönvall
Entreprenadchef,  Lunds Kommuns Fastighets AB
Jag ringde Filip Arnesson då vi hade krockat med trucken, fick snabbt hjälp av honom!
https://api.vstruck.se/wp-content/uploads/2023/01/pictures_library_43490_20200819161536_2073-300x95.png
Bernhard Pedersen
Lageransvarig ,  Fine Scandinavia
Vi är mycket nöjda med all hjälp och support vi får från VS Truck!
Teknikern Martin Karlsson är en riktig klippa!
https://api.vstruck.se/wp-content/uploads/2023/01/stena-recycling-300x111.webp
Anton Söderberg
Underhållsansvarig,  Stena Recycling
Efter att ha kontaktat några företag i branschen så föll valet på VS-truck där jag fick kontakt med Magnus Göransson som på ett professionellt sätt såg till att jag fick den hjälp jag behövde. Reservdelar beställdes och kort därefter kom leveransen.
https://api.vstruck.se/wp-content/uploads/2022/12/LGA-logo-webb-077fc3ff.png
Patric Elmblad

FAQ - Vanliga frågor om skjutstativtruckar

 • 01

  Vad är en skjutstativtruck?

  En skjutstativtruck är en typ av truck som är utrustad med ett, i flera delar, teleskoperande stativ som kan skjutas in och ut. Man kan alltså ha lasten både i utskjutet läge som med en motviktstruck och i ett läge som motsvarar en stödbenstruck.

 • 02

  Vilken typ av hantering är skjutstativtruck speciellt ämnad för?

  En skjutstativtruck är särskilt användbar vid pallagring. Skjutstativtruckar har stor räckvidd och stabilitet och kan ha väldigt höga lyfthöjder vilket ger utmärkt flexibilitet, lyftkapacitet och manövrerbarhet.

 • 03

  När fungerar en skjutstativtruck som en motviktstruck?

  När stativet på en skjutstativtruck är inskjutet bärs lasten innanför stödytan på trucken; som på en stödbenstruck. Och när det skjuts ut hamnar vikten utanför stödytan, och fungerar då som en motviktstruck.

 • 04

  Hur fungerar en skjutstativtruck?

  En skjutstativtruck är en typ av truck som är utrustad med ett, i flera delar, teleskoperande stativ som kan skjutas in och ut. Man kan alltså ha lasten både i utskjutet läge som med en motviktstruck och i ett läge som motsvarar en stödbenstruck.

 • 05

  Får man köra truck utan körkort?

  Ja, men arbetsgivaren är ansvarig för att du har körtillstånd. Arbetsgivaren ansvarar för att truckförarens teoretiska och praktiska kunskaper är skriftligt dokumenterade. Det är arbetsgivaren som har ansvaret att se till att personalen har tillräcklig kunskap för att köra truck i arbetet. Tillståndet ska vara skriftligt.

Group 16 Copy 2

Frågor kring skjutstativtruckar?

Chatta med oss eller skriv dina frågor nedan. Vi vill gärna hjälpa dig!