Boka service

Behöver din truck service?

Fyll i det du tror vi behöver veta. Resten kan vi ta när vi pratas vid.

När önskas service?

Skjutstativtruck för köp, hyra eller leasing

Om du ska köpa en ny eller en begagnad skjutstativtruck beror på hur mycket du kör. I många fall är en bättre begagnad skjutstativtruck ett mer ekonomiskt och hållbart val. Skjutstativtruckars kompakta design kombinerat med en imponerande lyfthöjd på upp till 13 meter möjliggör arbete i smala gångar och maximalt utnyttjande av vertikalt utrymme. Dessa truckar är särskilt effektiva för pallhantering, blockstapling, drive-in lagersystem och hantering av långt gods. Hos oss hittar du alltid skjutstativtruckar från ledande tillverkare som Crown, BT och Linde. Hittar du inte just den skjutstativtruck du letar efter? Prata gärna med oss, vi kan oftast ordna fram det du behöver.

Nya och begagnade skjutstativtruckar

begagnad skjutstativtruck från crown för att köpa eller hyra

Fördelar med skjutstativtruckar

Kompakt Design

Skjutstativtruckens kompakta design gör den idealisk för arbete i begränsade utrymmen. De är perfekta för lager med smala gångar, där maximalt utnyttjande av lagerytan är avgörande.

Flexibel Godshantering

Skjutstativtruckar är utmärkta för hantering av en mängd olika lasttyper. De kan enkelt hantera allt från pallar till längre och ovanligt formade föremål.

Användbar Vid pallagring

Precisionen och smidigheten hos en skjutstativtruck minskar risken för skador på varor under hantering, vilket är särskilt viktigt i lager med skrymmande eller ömtåliga varor.

Skjutstativtruck kallas även för skjutmastare

Skjutstativtruckens styrkor märks särskilt i trånga utrymmen. Trenden går mot allt högre lagerlokaler och ställage och då kommer skjutstativtrucken väl till pass. Med sin kompakta konstruktion i kombination med den höga lastkapaciteten är skjutstativtrucken inte bara flexibel men också effektiv. Du som förare får också bättre skydd med en skjutstativtruck då du sitter i trucken under hela körningen.

Hitta din skjutstativtruck

begagnad skjutstativtruck från crown för att köpa eller hyra
 • Truck
 • Med hög
 • Flexibilitet

Skjutstativtruckars mångsidighet

Skjutstativtruckar uppskattas för sin mångsidighet och blir en allt vanligare syn på våra lager. Dessa truckar är unikt utformade med ett flerdelat, teleskoperande stativ som kan förlängas och dras in. Denna funktion möjliggör hantering av last både i utsträckt och indraget läge. När stativet är utdraget fungerar trucken likt en motviktstruck, vilket ger extra flexibilitet för att anpassa sig till varierande gångbredder.

Våra nöjda kunder

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck

En riktig bra kontakt med säljaren hela vägen. Trucken är underbar att åka med, smidig och graciös i de smala lagergångarna. Tip Top helt enkelt!
Willy Berglund
Logistikansvarig,  Börjes Tingsryd AB Hästsport
Kanon service och lätta att planera med!
Tommy Berglund
Teknisk support,  Källström Engineering AB
Bra upplägg på teori varvat med praktiska övningar. Utbildningsledare som hade förmågan att lära ut på ett sätt som gjorde det både intressant och lärorikt med en god touch av humor.
Mikael Grönvall
Entreprenadchef,  Lunds Kommuns Fastighets AB
Jag ringde Filip Arnesson då vi hade krockat med trucken, fick snabbt hjälp av honom!
Bernhard Pedersen
Lageransvarig ,  Fine Scandinavia
Vi är mycket nöjda med all hjälp och support vi får från VS Truck!
Teknikern Martin Karlsson är en riktig klippa!
Anton Söderberg
Underhållsansvarig,  Stena Recycling
Efter att ha kontaktat några företag i branschen så föll valet på VS-truck där jag fick kontakt med Magnus Göransson som på ett professionellt sätt såg till att jag fick den hjälp jag behövde. Reservdelar beställdes och kort därefter kom leveransen.
Patric Elmblad

FAQ - Vanliga frågor om skjutstativtruckar

 • 01

  Vad är en skjutstativtruck?

  En skjutstativtruck är en typ av truck som är utrustad med ett, i flera delar, teleskoperande stativ som kan skjutas in och ut. Man kan alltså ha lasten både i utskjutet läge som med en motviktstruck och i ett läge som motsvarar en stödbenstruck. Skjutstativtrucken är utformad för att hantera material i trånga och begränsade utrymmen, idealisk för arbete i höglager. Den kan lyfta och transportera laster med sina utskjutbara gafflar och är kapabel att arbeta i gångar smalare än en traditionell motviktstruck.

 • 02

  Vilken typ av hantering är skjutstativtruck speciellt ämnad för?

  En skjutstativtruck är särskilt användbar vid pallagring. Skjutstativtruckar har stor räckvidd och stabilitet och kan ha väldigt höga lyfthöjder vilket ger utmärkt flexibilitet, lyftkapacitet och manövrerbarhet.

 • 03

  När fungerar en skjutstativtruck som en motviktstruck?

  När stativet på en skjutstativtruck är inskjutet bärs lasten innanför stödytan på trucken; som på en stödbenstruck. Och när det skjuts ut hamnar vikten utanför stödytan, och fungerar då som en motviktstruck.

 • 04

  Varför ska man aldrig köra med utskjutet stativ?

  En skjutstativtruck ska aldrig köras med utskjutet stativ eftersom detta försämrar stabiliteten och ökar risken för skador på trucken, lasten och ställage. Tänk också på att köra i hyttens riktning när du kör längre sträckor.

 • 05

  Vilka är fördelarna med att använda skjutstativtruckar i ett lager?

  Skjutstativtruckar maximerar lagerutrymmet genom att möjliggöra högre och tätare stapling av pallar. Deras förmåga att manövrera i smala gångar ökar effektiviteten och produktiviteten i hanteringen av varor.

 • 06

  Hur väljer jag rätt skjutstativtruck för mina behov?

  Viktiga faktorer att överväga inkluderar lyftkapacitet, lyfthöjd, bredden på de gångar trucken ska användas i, samt om den kommer att användas inomhus eller utomhus. Våra truckexperter hjälper dig gärna att hitta rätt skjutstativtruck för ditt lager.

 • 07

  Hur ska jag ha stativet när jag transporterar last med en skjutstativtruck?

  När du transporterar last med en skjutstativtruck ska stativet vara upprätt och lasten lyftas tillräckligt högt från marken för att undvika hinder, men inte högre än nödvändigt för att säkerställa stabilitet.

Group 16 Copy 2

Frågor kring skjutstativtruckar?

Chatta med oss eller skriv dina frågor nedan. Vi vill gärna hjälpa dig!