mini alert

Boka service

Behöver din truck service?

Fyll i det du tror vi behöver veta. Resten kan vi ta när vi pratas vid.

När önskas service?
Group 16 Copy 8 Boka service

Nya och begagnade pallyftare

Ett brett och varierat sortiment av pallyftare.

Pallyftare kan användas för transport och lyft av plana pallar med låg inkörningshöjd. Våra handtruckar från Pramac och BT ger er valmöjligheter gällande maxvikt och gaffellängd. Bredd på gafflarna sträcker sig från 150 till 225 mm, längderna kan vara upp till 2 500 mm. När det kommer till de olika hjultyperna som finns till en pallyftare, handtruck eller palldragare är först och främst vilken typ av hjul det är och vilket material hjulet är gjord av. De två absolut vanligaste hjultypen på pallyftare är singel och boogie, och de finns i olika material som polyuretan och nylon.

Nya och begagnade pallyftare

Pallyftare från Pramac

Hjultyper och material för pallyftare

Material Polyuretan eller nylon

Med ett nylonhjul får ni ett hjul som är väldigt hårt och tål tuffa tag samt klarar mer vikt. Men pallyftaren kan skramla och låta. Polyuretanhjul är däremot mjukare, med denna typ av hjul får ni en smidig gång som rullar väldigt lätt och tyst.

Hjultyp Singelhjul

Singelhjul ger en stabil handtruck som funkar för de flesta verksamheter och funkar för lätt till medeltung last på ett plant underlag. Med singelhjul får ni också en mindre svängradie på trucken, vilket kan underlätta i trånga utrymmen.

Hjultyp Boggiehjul

Boggiehjul är bättre vid transportering av tyngre laster, då ni får dubbla hjul på gafflarna vilket fungerar som ”klätterhjul”. Det ena hjulet klättrar över en ojämnhet innan det andra tar i, vilket gör att en palldragare med boogiehjul är utmärkt för hantering av laster på exempelvis ojämna golv och trösklar exempelvis lastbilsflak.

  • För
  • Effektiv
  • Stapling

Olika typer av pallyftare.

Om ditt företag lyfter pallar med låg vikt är det klokt att investera i en handtruck med quicklift. Med quicklift behöver ni inte göra lika många pumpslag för att få upp lasten, så länge lasten understiger vissa viktbegränsningar. Fördelen är att det sparar på tiden det tar att få upp varje pall från golvet och på användarens kropp.

Group 16 Copy 2

Frågor kring pallyftare?

Chatta med oss eller skriv dina frågor nedan. Vi vill gärna hjälpa dig!