Boka service

Behöver din truck service?

Fyll i det du tror vi behöver veta. Resten kan vi ta när vi pratas vid.

När önskas service?

Ett brett sortiment av pallyftare och handtruckar

Vi har pallyftare för alla tillfällen, från enkla modeller för en billig peng till avancerade modeller med quicklift och ergonomiskt handtag. Våra handtruckar från Pramac och BT ger er flexibilitet när det gäller maxvikt och gaffellängd. Gafflarna kan ha en bredd från 150 till 225 mm och längder upp till 2 500 mm. De två absolut vanligaste hjuluppsättningarna som finns till en pallyftare, handtruck eller palldragare är singel och boogie, och de finns i olika material som polyuretan och nylon. Polyuretan är perfekt för dig som vill ha en tyst truck. För dig som hanterar många pallar är en elektrisk pallyftare ofta ett smartare val.

Nya och begagnade pallyftare

En bt pallyftare lhm230 med quicklift som kräver färre pumpslag

Hjultyper och material för pallyftare

Material Polyuretan eller nylon

Med ett nylonhjul får ni ett hjul som är väldigt hårt och tål tuffa tag samt klarar mer vikt. Men pallyftaren kan skramla och låta. Polyuretanhjul är däremot mjukare, med denna typ av hjul får ni en smidig gång som rullar väldigt lätt och tyst.

Hjultyp Singelhjul

Singelhjul ger en stabil handtruck som funkar för de flesta verksamheter och funkar för lätt till medeltung last på ett plant underlag. Med singelhjul får ni också en mindre svängradie på trucken, vilket kan underlätta i trånga utrymmen.

Hjultyp Boggiehjul

Boggiehjul är bättre vid transportering av tyngre laster, då ni får dubbla hjul på gafflarna vilket fungerar som ”klätterhjul”. Det ena hjulet klättrar över en ojämnhet innan det andra tar i, vilket gör att en palldragare med boogiehjul är utmärkt för hantering av laster på exempelvis ojämna golv och trösklar exempelvis lastbilsflak.

Vad är skillnaden mellan en handtruck, palltruck, gaffelvagn, pallvagn, palldragare och pallyft?

Pallyftare, eller palltruck som den också kallas, uppfanns år 1939 i New York av George Raymond och hans kompanjon Bill House. Deras uppfinning blev snart oumbärlig för arbetare världen över och har förfinats i omgångar genom åren.

När pallyftare började användas på lager, hamnar och butiker runt om i Sverige fick de snabbt olika smeknamn. Även om det inte är helt klart hur dessa olika namn uppstod, kan vi med säkerhet säga att de alla syftar på samma produkt. En handtruck, palltruck, gaffelvagn, pallvagn, palldragare och pallyft är helt enkelt olika namn för samma typ av truck.

 

Kärt barn har många namn

En låglyftare av modell lpm15n från Doosan
 • För
 • Effektiva
 • Lyft

Olika typer av pallyftare

Om ditt företag lyfter pallar med låg vikt är det klokt att investera i en handtruck med quicklift. Med quicklift behöver ni inte göra lika många pumpslag för att få upp lasten, så länge lasten understiger vissa viktbegränsningar. Fördelen är att det sparar på tiden det tar att få upp varje pall från golvet och på användarens kropp.

Våra nöjda kunder

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck

Vi är mycket nöjda med all hjälp och support vi får från VS Truck!
Teknikern Martin Karlsson är en riktig klippa!
Anton Söderberg
Underhållsansvarig,  Stena Recycling
Filip Arnesson är den bästa servicetekniker vi vet. Han är skärpt och förstår direkt vad det är som måste göras - mycket bra att ha och göra med.
Kan inte bli annat än högsta betyg.
Henrik Bergström
Lager och Logistik ansvarig,  OptoComp GVAB
Kanon service och lätta att planera med!
Tommy Berglund
Teknisk support,  Källström Engineering AB
En riktig bra kontakt med säljaren hela vägen. Trucken är underbar att åka med, smidig och graciös i de smala lagergångarna. Tip Top helt enkelt!
Willy Berglund
Logistikansvarig,  Börjes Tingsryd AB Hästsport
Jag ringde Filip Arnesson då vi hade krockat med trucken, fick snabbt hjälp av honom!
Bernhard Pedersen
Lageransvarig ,  Fine Scandinavia
Efter att ha kontaktat några företag i branschen så föll valet på VS-truck där jag fick kontakt med Magnus Göransson som på ett professionellt sätt såg till att jag fick den hjälp jag behövde. Reservdelar beställdes och kort därefter kom leveransen.
Patric Elmblad

FAQ - Vanliga frågor om pallyftare

 • 01

  När ska jag välja en elektrisk pallyftare?

  Om du hanterar tunga laster regelbundet, har en hög volym av pallhantering eller prioriterar ergonomi och effektivtet är en elektrisk pallyftare ett bättre val. Elektriska pallyftare är vanligtvis dyrare än manuella både i initialt inköp och underhåll. Dock är de ofta mer kostnadseffektiva på lång sikt, särskilt i miljöer med hög användningsfrekvens.

   

   

 • 02

  Vad är quicklift?

  Med quicklift behöver ni inte göra lika många pumpslag för att få upp lasten, så länge lasten understiger vissa viktbegränsningar. En fördel är att det minskar tiden och ansträngningen det tar att lyfta varje pall från golvet för användaren.

 • 03

  Hur använder man en pallyftare?

  En pallyftare består (oftast) av två gafflar med framhjul, ett bakhjul och en manuell lyft. Gafflarna körs in under pallen och pallen lyfts upp med den manuella lyften. Det går sen enkelt att transportera godset till avsedd plats.

 • 04

  Vad är en pallyftare?

  En pallyftare, även känd som handtruck, palltruck, gaffelvagn, pallvagn, palldragare eller pallyft, är en vagn som används för att enkelt förflytta tunga lastpallar eller föremål över korta avstånd. Pallyftaren är utrustad med en ram och ett handtag för att styras manuellt av en person, och är försedd med gafflar eller tänger som placeras under lastpallen för att lyfta och transportera den.

 • 05

  Vad ska man tänka på när man köper en pallyftare?

  Det som du behöver tänka på är lyftkapaciteten, gaffellängden, val av styrhjul samt antal hjul på gafflarna. Handdrivna pallyftare är kostnadseffektiva, enkla att underhålla och lämpliga för lätt till måttlig användning, medan elektriska pallyftare är idealiska för tung användning och kontinuerlig drift.

 • 06

  Hur mycket lyfter en pallyftare?

  Olika pallyftare har olika lyftkapacitet. Hos oss hittar du pallyftare med lyftkapacitet mellan 800kg och 3000kg.

 • 07

  Kan pallyftare med boggiehjul användas på alla typer av golv?

  Boggiehjul är mer förlåtande på ojämna underlag men kan vara svårare att manövrera på mycket mjuka eller ojämna golv. Boggiehjul sprider ut belastningen över en större yta jämfört med singelhjul, vilket minskar slitaget på golvet och ökar stabiliteten.

Group 16 Copy 2

Frågor kring pallyftare?

Chatta med oss eller skriv dina frågor nedan. Vi vill gärna hjälpa dig!