Boka service

Behöver din truck service?

Fyll i det du tror vi behöver veta. Resten kan vi ta när vi pratas vid.

När önskas service?

Ståstaplare är utformad för högintensiv stapling

Vid medellånga transporter samt om föraren behöver kliva på och av mycket är en ståstaplare ett bra val. Med en ståstaplare får föraren även en säkrare och skyddad arbetsplats eftersom föraren står inne i trucken till skillnad mot exempelvis en ledstaplare. En ståstaplare har ofta högre kapacitet, lyfthöjd och hastighet än en ledtruck. Ståstaplarem är lämplig för smala gångar då trucken är mycket kompakt konstruerad. En ståstaplare passar bra i de verksamheter där det krävs dubbelpallshantering, orderplockning eller horisontella transporter.

VS Truck har ett brett utbud av både nya och begagnade ståstaplare från marknadens kändaste tillverkare. Välj om du vill köpa, hyra eller leasa en ståstaplare. Läs mer om att hyra truck eller leasa truck.

Nya och begagnade ståstaplare

Begagnad ståstaplare

Fördelar med ståstaplare?

Kompakt Konstruerad

Ett kännetecken ståstaplare har är de är kompakta, därför passar de bra i trånga lagerutrymmen.

Effektiv Godshantering

Föraren kan enkelt kliva på och av trucken, vilket ökar effektiviteten i den dagliga godshanteringen.

Hög Förarsäkerhet

I och med ståstaplaren är konstruerad med takskydd, vilket ger föraren en högre säkerhet.

 • Hitta
 • Din
 • Ståstaplare

Ståstaplare för högintensiv stapling

Ståstaplare används för att transportera och stapla pallar ovanpå varandra samt på hyllor i varierande höjd. Skillnaden mellan olika ståstaplare är lyftkapaciteten och lyfthöjden. Är du osäker på vilken ståstaplare som du ska köpa? Prata med någon av våra experter som kan det mesta om ståstaplare!

Våra nöjda kunder

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck

Jag ringde Filip Arnesson då vi hade krockat med trucken, fick snabbt hjälp av honom!
Bernhard Pedersen
Lageransvarig ,  Fine Scandinavia
Filip Arnesson är den bästa servicetekniker vi vet. Han är skärpt och förstår direkt vad det är som måste göras - mycket bra att ha och göra med.
Kan inte bli annat än högsta betyg.
Henrik Bergström
Lager och Logistik ansvarig,  OptoComp GVAB
Jättebra utbildning, innehållet och upplägget var lagom ihopsatt. Trevlig kursledare, som verkade kunnig och kom med bra tips. Rekommenderar denna utbildning.
Christoffer Sävhage
Gruppchef Fordonsservice EA2,  Polisen
En riktig bra kontakt med säljaren hela vägen. Trucken är underbar att åka med, smidig och graciös i de smala lagergångarna. Tip Top helt enkelt!
Willy Berglund
Logistikansvarig,  Börjes Tingsryd AB Hästsport
Bra upplägg på teori varvat med praktiska övningar. Utbildningsledare som hade förmågan att lära ut på ett sätt som gjorde det både intressant och lärorikt med en god touch av humor.
Mikael Grönvall
Entreprenadchef,  Lunds Kommuns Fastighets AB
Efter att ha kontaktat några företag i branschen så föll valet på VS-truck där jag fick kontakt med Magnus Göransson som på ett professionellt sätt såg till att jag fick den hjälp jag behövde. Reservdelar beställdes och kort därefter kom leveransen.
Patric Elmblad

FAQ - Vanliga frågor om ståstaplare

 • 01

  När passar en ståstaplare?

  Ståstaplare används för att transportera och stapla pallar ovanpå varandra samt på hyllor i varierande höjd. Skillnaden mellan olika ståstaplare är lyftkapaciteten och lyfthöjden.

 • 02

  Varför ska man serva trucken?

  Truckservice ökar livslängden på din truck. En truck som sköts om och får lite kärlek och smörjning kommer hålla mycket längre. Regelbunden service och inspektion är också en viktig säkerhetsfråga. Enligt siffror från Arbetsmiljöverket skadar sig cirka 800 personer i truckrelaterade olyckor varje år, inte sällan på grund av brister hos trucken.

 • 03

  Hur ofta behöver en truck underhållsservice?

  Hur ofta en truck ska kontrolleras/servas beror på hur mycket trucken används, vi rekommenderar minst en gång per år även om trucken används sparsamt. En truck med brister eller skador som riskerar att utgöra en säkerhetsrisk ska inte användas förrän dessa är åtgärdade. Plocktruckar och andra truckar som används vid personlyft ska enligt lag kontrolleras med högst 12 månaders intervall.

 • 04

  Får man köra truck utan truckkörkort?

  Ja, men arbetsgivaren är ansvarig för att du har körtillstånd. Arbetsgivaren ansvarar för att truckförarens teoretiska och praktiska kunskaper är skriftligt dokumenterade. Det är arbetsgivaren som har ansvaret att se till att personalen har tillräcklig kunskap för att köra truck i arbetet. Tillståndet ska vara skriftligt.

Group 16 Copy 2

Frågor kring ståstaplare?

Chatta med oss eller skriv dina frågor nedan. Vi vill gärna hjälpa dig!