STÅSTAPLARE

Nya och begagnade ståstaplare

Ståstaplare är utformade för högintensiv stapling

Vid medellånga transporter samt om föraren behöver kliva på och av mycket är en ståstaplare ett bra val. Med en ståstaplare får föraren även en säkrare och skyddad arbetsplats eftersom föraren står inne i trucken till skillnad mot exempelvis en ledstaplare. En ståstaplare har ofta högre kapacitet, lyfthöjd och hastighet än en ledtruck. Ståstaplarem är lämplig för smala gångar då trucken är mycket kompakt konstruerad. En ståstaplare passar bra i de verksamheter där det krävs dubbelpallshantering, orderplockning eller horisontella transporter.

VS Truck har ett brett utbud av både nya och begagnade ståstaplare från marknadens kändaste tillverkare. Välj om du vill köpa, hyra eller leasa en ståstaplare. Läs mer om att hyra truck eller leasa truck.

Fördelar med ståstaplare?

01

Kompakt konstruktion

Ett kännetecken ståstaplare har är de är kompakta, därför passar de bra i trånga lagerutrymmen.
02

Effektiv godshantering

Föraren kan enkelt kliva på och av trucken, vilket ökar effektiviteten i den dagliga godshanteringen.
03

Hög förarsäkerhet

I och med ståstaplaren är konstruerad med takskydd, vilket ger föraren en högre säkerhet.

Hitta

Ståstaplare

Din

Ståstaplare används för att transportera och stapla pallar ovanpå varandra samt på hyllor i varierande höjd. Skillnaden mellan olika ståstaplare är lyftkapaciteten och lyfthöjden. Är du osäker på vilken ståstaplare som du ska köpa? Prata med någon av våra experter som kan det mesta om ståstaplare!

Våra nöjda kunder

Bernhard Pedersen

Lageransvarig
Fine Scandinavia

Jag ringde Filip Arnesson då vi hade krockat med trucken, fick snabbt hjälp av honom!

Henrik Bergström

Lager och Logistik ansvarig
OptoComp GVAB

Filip Arnesson är den bästa servicetekniker vi vet. Han är skärpt och förstår direkt vad det är som måste göras - mycket bra att ha och göra med.
Kan inte bli annat än högsta betyg.

Christoffer Sävhage

Gruppchef Fordonsservice EA2
Polisen

Jättebra utbildning, innehållet och upplägget var lagom ihopsatt. Trevlig kursledare, som verkade kunnig och kom med bra tips. Rekommenderar denna utbildning.

Willy Berglund

Logistikansvarig
Börjes Tingsryd AB Hästsport

En riktig bra kontakt med säljaren hela vägen. Trucken är underbar att åka med, smidig och graciös i de smala lagergångarna. Tip Top helt enkelt!

Mikael Grönvall

Entreprenadchef
Lunds Kommuns Fastighets AB

Bra upplägg på teori varvat med praktiska övningar. Utbildningsledare som hade förmågan att lära ut på ett sätt som gjorde det både intressant och lärorikt med en god touch av humor.

Patric Elmblad

Tekniker
L.G.A Transport & Service AB

Efter att ha kontaktat några företag i branschen så föll valet på VS-truck där jag fick kontakt med Magnus Göransson som på ett professionellt sätt såg till att jag fick den hjälp jag behövde. Reservdelar beställdes och kort därefter kom leveransen.

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck

FAQ - Vanliga frågor om ståstaplare

När passar en ståstaplare?

Ståstaplare används för att transportera och stapla pallar ovanpå varandra samt på hyllor i varierande höjd. Skillnaden mellan olika ståstaplare är lyftkapaciteten och lyfthöjden.

Vad är unikt med en ståstaplare?

Det unika med en ståstaplare ligger i dess design där operatören står under användning, vilket ger utmärkt manövrerbarhet och kontroll i trånga utrymmen. Denna konfiguration gör det möjligt för operatören att snabbt och enkelt navigera i lagerlokaler, vilket ökar effektiviteten. Dessutom är ståstaplare ofta mer kompakta än sittande modeller, vilket ytterligare förbättrar deras lämplighet för arbetsplatser med begränsat utrymme.

För vilka typer av arbetsplatser är ståstaplare mest lämpliga?

Ståstaplare är idealiska för arbetsplatser med begränsat utrymme, såsom små till medelstora lager, butiker och distributionscenter där effektiv varuhantering på medelhöga nivåer är nödvändig.

Varför ska man serva trucken?

Truckservice ökar livslängden på din truck. En truck som sköts om och får lite kärlek och smörjning kommer hålla mycket längre. Regelbunden service och inspektion är också en viktig säkerhetsfråga. Enligt siffror från Arbetsmiljöverket skadar sig cirka 800 personer i truckrelaterade olyckor varje år, inte sällan på grund av brister hos trucken.

Hur ofta behöver en truck underhållsservice?

Hur ofta en truck ska kontrolleras/servas beror på hur mycket trucken används, vi rekommenderar minst en gång per år även om trucken används sparsamt. En truck med brister eller skador som riskerar att utgöra en säkerhetsrisk ska inte användas förrän dessa är åtgärdade. Plocktruckar och andra truckar som används vid personlyft ska enligt lag kontrolleras med högst 12 månaders intervall.

Får man köra truck utan truckkörkort?

Ja, men arbetsgivaren är ansvarig för att du har körtillstånd. Arbetsgivaren ansvarar för att truckförarens teoretiska och praktiska kunskaper är skriftligt dokumenterade. Det är arbetsgivaren som har ansvaret att se till att personalen har tillräcklig kunskap för att köra truck i arbetet. Tillståndet ska vara skriftligt.

Frågor kring ståstaplare?

Chatta med oss eller skriv dina frågor nedan. Vi vill gärna hjälpa dig!