mini alert

Boka service

Behöver din truck service?

Fyll i det du tror vi behöver veta. Resten kan vi ta när vi pratas vid.

När önskas service?
Group 16 Copy 8 Boka service
Hem »
Motviktstruck

Motviktstruck för din verksamhet

Motviktstruck är idealisk att använda vid hantering av tyngre laster.

Ett kännetecken motviktstruckar har är att de har hög stabilitet och förarsäkerhet. Motviktstrucken motverkar lastens vikt på gafflarna med hjälp av en motvikt i bakänden av trucken. I och med att motviktstrucken är den vanligaste typen av truck, erbjuds det ett stort utbud av truckmodeller. Ska du köra trucken inomhus är elektrisk motviktstruck att föredra. Diesel motviktstruck passar däremot bättre vid utomhuskörning.

Motviktstruck för din verksamhet

Utrustning för motviktstruckar

Montering Av utrustning

Ska trucken användas i exempelvis ett kylrum behöver ni kanske en motviktstruck med hytt och hyttvärmare. Det går att välja till extra utrustning som arbetsbelysning, bluespot, radio och backlampa osv.

Aggregat Sidoföring & gaffelspridning

Möjliggör spridning av gafflar och sidoförflyttning av last. Gafflar med sidoförskjutning kombineras oftast med gaffelspridning.

Frilyft Stativ

Med frilyft kan du höja gafflarna utan att stativet på motviktstrucken blir högre än vad det är när gafflarna är i sitt lägsta läge dvs. ligger på marken.

Motviktstruck för din verksamhet

Välj mellan en 3- och 4-hjulig motviktstruck.

En motviktstruck med 3 hjul är att föredra på en liten inomhus yta eftersom trucken har enormt bra svängradie. Den enda nackdelen med en 3-hjulig motviktstruck är att den är mindre stabil på ojämt underlag. Motviktstruckar med 4 hjul är ett bra val om ni ska köra både inne och ute då truckmodellen är mer stabil. En 4-hjulig motviktstruck finns i många modeller både med el och diesel.

Motviktstruck för din verksamhet

Doosan motviktstruck
  • Hitta
  • Din
  • Motviktstruck

Diesel- eller elmotviktstruck.

För enbart inomhusbruk är en elektrisk truck det givna alternativet, ni slipper de avgasutsläpp och buller som dieseltruckarna avger. När "inomhus" innebär rumstemperatur och inte kyl/fryslager behöver ni heller inte tänka på typ av hytt, effekt på värmare och luftkonditionering etc. En dieseltruck är ett bra val om du har stora ytor utomhus. Truckarna är ofta väldigt högpresterande och klarar tyngre lyft samt kallt och blött klimat.

Group 16 Copy 2

Frågor kring motviktstruckar?

Chatta med oss eller skriv dina frågor nedan. Vi vill gärna hjälpa dig!