eltruckar

Köp, hyr eller leasa en eltruck

Eltruckar ger din verksamhet det bästa av två världar

Med en elektrisk truck får din verksamhet det bästa av två världar: hög prestanda men utan utsläppen, ljudnivån och vibrationerna. Det enda ljudet som egentligen hörs är från hydrauliken som styr gaffeln. Oavsett verksamhetstyp, hos oss hittar du ett brett utbud av både nya och begagnade eltruckar: motviktstruckar, plocktruckar, skjutstativtruckar, ledstaplare, låglyftare, saxlyft, sittstaplare & ståstaplare. Välj om du vill köpa, hyra eller leasa en eltruck.

Vad är bra med eltruckar?

01

Lägre miljöpåverkan

Med en eldriven truck minskar du koldioxidutsläppen samt bidrar till en bättre arbetsmiljö för dina medarbetare.
02

Maximal produktivitet

Många eltruckar kan användas både inomhus och utomhus, vilket kan uppskattas för dig som vill få en maximal produktivitet.
03

Smidiga i trånga utrymmen

Med en kompakt design är eltruckar smidiga även i trånga miljöer.

Hitta

Eltruck

Din

Eldrivna gaffeltruckar är marknadens populäraste typ av truck. De används både inom- och utomhus. Eltruckar är smidiga att köra och har bra svängradie, samt att de varken låter eller luktar. Batteriet är ett viktigt val för din nästa eltruck. Vilken typ av batteri du ska välja till din elektriska truck beror helt på behovet. Prata med någon utav våra experter som kan det mesta om batterier.

Våra nöjda kunder

Willy Berglund

Logistikansvarig
Börjes Tingsryd AB Hästsport

En riktig bra kontakt med säljaren hela vägen. Trucken är underbar att åka med, smidig och graciös i de smala lagergångarna. Tip Top helt enkelt!

Tommy Berglund

Teknisk support
Källström Engineering AB

Kanon service och lätta att planera med!

Patric Elmblad

Tekniker
L.G.A Transport & Service AB

Efter att ha kontaktat några företag i branschen så föll valet på VS-truck där jag fick kontakt med Magnus Göransson som på ett professionellt sätt såg till att jag fick den hjälp jag behövde. Reservdelar beställdes och kort därefter kom leveransen.

Mikael Grönvall

Entreprenadchef
Lunds Kommuns Fastighets AB

Bra upplägg på teori varvat med praktiska övningar. Utbildningsledare som hade förmågan att lära ut på ett sätt som gjorde det både intressant och lärorikt med en god touch av humor.

Christoffer Sävhage

Gruppchef Fordonsservice EA2
Polisen

Jättebra utbildning, innehållet och upplägget var lagom ihopsatt. Trevlig kursledare, som verkade kunnig och kom med bra tips. Rekommenderar denna utbildning.

Henrik Bergström

Lager och Logistik ansvarig
OptoComp GVAB

Filip Arnesson är den bästa servicetekniker vi vet. Han är skärpt och förstår direkt vad det är som måste göras - mycket bra att ha och göra med.
Kan inte bli annat än högsta betyg.

Anton Söderberg

Underhållsansvarig
Stena Recycling

Vi är mycket nöjda med all hjälp och support vi får från VS Truck!
Teknikern Martin Karlsson är en riktig klippa!

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck

FAQ - Vanliga frågor om eltruckar

Vilka olika typer av batterier används i eltruckar?

Det finns huvudsakligen två typer av batterier som används i eltruckar: bly-syra, litiumjon, och nickel-metallhydrid. Bly-syra batterier är de mest traditionella och kostnadseffektiva, men de kräver regelbundet underhåll och har en längre laddningstid. Litiumjonbatterier är dyrare initialt men erbjuder längre livslängd, snabbare laddningstider och kräver mindre underhåll.

Vad är fördelarna med eltruckar jämfört med traditionella dieseltruckar?

Eltruckar erbjuder flera fördelar över dieseltruckar, inklusive lägre driftskostnader, minskade utsläpp, och en tystare driftsmiljö. De är energieffektiva och bidrar till en renare arbetsmiljö, vilket är särskilt fördelaktigt vid användning inomhus. Generellt kräver dessutom eltruckar mindre underhåll jämfört med dieseltruckar.

Är eltruckar ett praktiskt alternativ till dieseltruckar för tunga laster?

Ja, utvecklingen inom batteriteknologi och eldrift har gjort att eltruckar alltmer blir ett praktiskt alternativ till dieseltruckar även för tunga laster. Eltruckar med hög kapacitet kan hantera tunga laster lika effektivt som dieseltruckar, med den tillägda fördelen av lägre operativa kostnader och utsläpp. Det blir allt vanligare att se eltruckar användas inom områden som tidigare dominerades av dieseltruckar.

Hur kan man öka truckbatteriets livslängd?

Att underhålla och sköta eldrivna truckars batterier är egentligen inte så knepigt, särskilt inte när det gäller de nya Li-Ion-batterierna som är näst intill självservande. Bly-syrabatterierna är lite känsligare och mår bäst av fasta rutiner.

Hur underhåller man bly-syrabatterier på eltruckar?

Bly-syrabatterierna är lite känsligare och mår bäst av fasta rutiner. Nedan är 4 tips för bly-syrabatterier:

1. Det är en huvudregel för alla batterier och självklart även truckbatterier – ett batteri bör laddas upp så snart som möjligt efter att det är urladdat.

2. Ett bly-syrabatteri bör användas till minst över hälften innan det laddas igen. När det sedan laddas bör det laddas till 100 procent för att bibehålla kapaciteten.

3. Ladda bara i den avsedda laddningscentralen, låt laddningsluckan vara öppen och se till att det är god ventilation i rummet. Kontrollera laddkablar och batteriet så det är rent och att metallföremål är på ett säkert avstånd.

4.Efter laddning: Kontrollera alltid elektrolytnivån och fyll på med destillerat vatten vid behov.

Varför ska batteriet till en eltruck dras ut under laddning?

Riskerna med blybatterier är bland annat att det i samband med laddning frigörs vätgas och syrgas. När vätgas blandas med syrgas eller luft så bildas en gas, så kallad knallgas, som är mycket explosiv och lättantändlig.

Hur många olika truckar finns det?

Utifrån ett säkerhetsperspektiv kan truckar delas in i fyra huvudgrupper; A, B, C och D.

Vad heter den gas som bildas vid laddning som är explosiv?

Laddning av blybatteri innebär också risk för brand och explosion, eftersom det bildas vätgas och syrgas. Tillsammans med luft bildar dessa gaser explosiv knallgas.

Frågor kring eltruckar?

Chatta med oss eller skriv dina frågor nedan. Vi vill gärna hjälpa dig!