Boka service

Behöver din truck service?

Fyll i det du tror vi behöver veta. Resten kan vi ta när vi pratas vid.

Truckbatterier

Det där med truckbatterier kan framstå som en djungel men det är i stora drag två batterityper som dominerar på marknaden: blysyrabatterier och litiumjonbatterier. Blysyrabatterier är med god marginal det vanligaste i större truckar, de är kostnadseffektiva, långlivade, laddas snabbt och underhåll är lätt att utföra. Litiumjonbatterier kräver ännu mindre underhåll, men förutsätter å andra sidan specialistkompetens när underhåll väl behövs. En klar fördel med den här batteritypen är en högre energitäthet vilket ger längre driftstid.

Har du en truck som behöver nytt batteri? Kontakta oss idag så hjälper vi dig att hitta rätt i batteridjungeln.

Blysyrabatteri, litiumjonbatteri eller något annat?

Truckbatterier blysyrabatterier

Fyra tips för ditt blysyrabatteri

1. Ett batteri bör laddas upp så snart som möjligt efter att det är urladdat – det är en huvudregel för alla batterier och självklart även truckbatterier.

2. Du bör använda minst halva batterikapaciteten innan du laddar ditt blysyrabatteri igen. När det sedan laddas bör det laddas till 100 procent för att bibehålla kapaciteten.

3. Ladda bara i den avsedda laddningscentralen, låt laddningsluckan vara öppen och se till att det är god ventilation i rummet. Kontrollera laddkablar och batteriet så det är rent och att metallföremål är på ett säkert avstånd.

4.Efter laddning: Kontrollera alltid elektrolytnivån och fyll på med destillerat vatten vid behov.

Ta hand om dina truckbatterier

Truckbatterier blysyrabatterier

VÅRA NÖJDA KUNDER

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck

Efter att ha kontaktat några företag i branschen så föll valet på VS-truck där jag fick kontakt med Magnus Göransson som på ett professionellt sätt såg till att jag fick den hjälp jag behövde. Reservdelar beställdes och kort därefter kom leveransen.
Patric Elmblad
Kanon service och lätta att planera med!
Tommy Berglund
Teknisk support,  Källström Engineering AB
Filip Arnesson är den bästa servicetekniker vi vet. Han är skärpt och förstår direkt vad det är som måste göras - mycket bra att ha och göra med.
Kan inte bli annat än högsta betyg.
Henrik Bergström
Lager och Logistik ansvarig,  OptoComp GVAB
Vi är mycket nöjda med all hjälp och support vi får från VS Truck!
Teknikern Martin Karlsson är en riktig klippa!
Anton Söderberg
Underhållsansvarig,  Stena Recycling

Frågor & svar

 • 01

  Hur kan man öka truckbatteriets livslängd?

  Att underhålla och sköta eldrivna truckars batterier är egentligen inte så knepigt, särskilt inte när det gäller de nya Li-Ion-batterierna som är näst intill självservande. Bly-syrabatterierna är lite känsligare och mår bäst av fasta rutiner.

 • 02

  Hur underhåller man bly-syrabatterier på eltruckar?

  Bly-syrabatterierna är lite känsligare och mår bäst av fasta rutiner. Nedan är 4 tips för bly-syrabatterier:

  1. Det är en huvudregel för alla batterier och självklart även truckbatterier – ett batteri bör laddas upp så snart som möjligt efter att det är urladdat.

  2. Ett bly-syrabatteri bör användas till minst över hälften innan det laddas igen. När det sedan laddas bör det laddas till 100 procent för att bibehålla kapaciteten.

  3. Ladda bara i den avsedda laddningscentralen, låt laddningsluckan vara öppen och se till att det är god ventilation i rummet. Kontrollera laddkablar och batteriet så det är rent och att metallföremål är på ett säkert avstånd.

  4.Efter laddning: Kontrollera alltid elektrolytnivån och fyll på med destillerat vatten vid behov.

 • 03

  Varför ska batteriet till en eltruck dras ut under laddning?

  Riskerna med blybatterier är bland annat att det i samband med laddning frigörs vätgas och syrgas. När vätgas blandas med syrgas eller luft så bildas en gas, så kallad knallgas, som är mycket explosiv och lättantändlig.

Group 16 Copy 2

Snacka truckbatterier med oss

Behöver du hjälp att hitta rätt batteri till din truck? Chatta med oss eller skriv dina frågor nedan. Vi svarar inom en timme!