mini alert

Boka service

Behöver din truck service?

Fyll i det du tror vi behöver veta. Resten kan vi ta när vi pratas vid.

När önskas service?
Group 16 Copy 8 Boka service

Truckförarutbildning

Truckutbildning i vår lokal i Borås & Eslöv eller skräddarsydda utbildningar på plats hos dig.

Vi inriktar oss främst på truckkort för kategori A och B, vilket är de mest efterfrågade från både arbetsgivare och privatpersoner. Våra utbildningar för truckkort följer TLP10 som är riktlinjer för kunskaper och färdigheter enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Som privatperson kan du ta ditt truckkort i någon av våra lokaler i Borås och Eslöv. Det enda kravet för att ta truckkort hos oss är att du fyllt 16 år när du påbörjar utbildningen. För företagskunder finns det möjlighet att vi kommer till era lokaler och utför truckutbildningen på plats, allt för att underlätta för dig som kund.

Truckförarutbildning

Certifierade truckförarutbildning

TLP 10 4 kategorier

Vår truckutbildning följer TLP 10 som är indelad i fyra kategorier – A, B, C och D. Vilken utbildning som behövs beror på vilken typ av truck som körs.

Längd 1-2 dagar

Utbildningens längd är olika utifrån kategori, anpassas även efter deltagares erfarenhet och gruppens storlek.

Teori E-learning

Vi använder oss gärna av E-learning när det gäller teoridelen i vår truckutbildning. Eleven får en kod, loggar in, och följer utbildningsplanen med fakta och frågor.

Truckutbildning för företag

Varför ska du och dina medarbetare ha truckkort?

Enligt Arbetsmiljölagen är företag ansvariga för att ge truckförare lämplig utbildning för sin arbetsuppgift. God truckkunskap minskar även skador på arbetsplatsen samt kortare avbrottstider. Vi skräddarsyr och anpassar utbildning utifrån ert företags behov och förutsättningar. Teori via e-learning eller med instruktör, praktiska moment i era lokaler eller våra, kom med önskemål! Vi har genomfört många truckutbildningar hos våra kunder i Malmö, Göteborg och Stockholm. Har ni endast ett par stycken på företaget som behöver truckkort? Då går det även bra att boka in dem till vår privata truckförarutbildning som vi genomför i våra lokaler i Eslöv och Borås.

Truckutbildning för företag

Utbildningsplan

Vår truckutbildning följer en utbildningsplan som håller hög säkerhet och kvalitét.

Första delen av vår truckutbildning består av en teoridel som utförs digitalt hemifrån. Det innehåller både övningar och ett teoriprov inom bland annat risker och säkerhetsbestämmelser, trafikbestämmelser samt truckens konstruktion. Andra dagen innebär praktiska moment där du tillsammans med en certifierad instruktör går igenom truckens arbetssätt, stabilitet och belastningar samt hur man bör hantera olika typer av laster och farligt gods. Truckkörning och uppkörning står i fokus under dagen. För att få delta på de praktiska delarna krävs det att man har skyddsskor på sig. Har du inte några skor så finns det att låna av oss på plats. Du måste har klarat av både teoriprovet och uppkörningen för att få ditt truckkort.

Utbildningsplan

Vi erbjuder följande truckkurser

A Kategori

A-kategori: låglyftande plocktruck, ledstaplare, låglyftande åktruck, & låglyftare.

B Kategori

B-kategori: motviktstruck, höglyftande åktruck, skjutstativtruck, höglyftande plocktruck, smalgångstruck & fyrvägstruck.

C + D Kategori

Vi erbjuder även truckförarutbildning för kategori C & D. Kontakta oss om du behöver ytterligare information.

Truckutbildning för privatperson

Truckutbildning som ökar chansen till jobb.

Vi ger dig alla förutsättningar för att lyckas på arbetsmarknaden. Vi har utbildade och certifierade instruktörer med kompetens inom samtliga trucktyper. Instruktörerna har också lång erfarenhet inom truckbranschen. Säkra din plats på truckutbildningen idag och ta ett steg närmare ditt jobb som truckförare! Välj mellan A-kategori eller AB-kategori. Med ett truckkort för klass B kan du jobba inom de flesta områden där det krävs truckkort, t ex på ett lager, inom industrin eller på en terminal. Prisvärda och effektiva truckutbildningar. Boka in dig på nästa utbildningstillfälle i Borås eller Eslöv.

Truckutbildning för privatperson

Group 16 Copy 2

Frågor kring vår truckförarutbildning?

Fyll i dina kontaktuppgifter så återkopplar vi inom kort, skriv gärna det du vill ha hjälp med.