Enligt Arbetsmiljölagen är företag ansvariga för att ge truckförare lämplig utbildning för sin arbetsuppgift. God truckkunskap minskar även skador på arbetsplatsen samt kortare avbrottstider. Vi skräddarsyr och anpassar utbildning för truckkort A, truckkort B, truckkort C och truckkort D utifrån ert företags behov och förutsättningar. Teori via e-learning eller med instruktör, praktiska moment i era lokaler eller våra, kom med önskemål! Vi har genomfört många truckutbildningar hos våra kunder i Malmö, Göteborg och Stockholm. Har ni endast ett par stycken på företaget som behöver truckkort? Då går det även bra att boka in dem till vår privata truckförarutbildning som vi genomför i våra lokaler i Eslöv och Borås.
Skräddarsydd truckutbildning
Vår truckutbildning följer TLP 10 som är indelad i fyra kategorier – A, B, C och D. Vilken utbildning som behövs beror på vilken typ av truck som körs.
Utbildningens längd är olika utifrån kategori, anpassas även efter deltagares erfarenhet och gruppens storlek.
Vi använder oss gärna av E-learning när det gäller teoridelen i vår truckutbildning. Eleven får en kod, loggar in, och följer utbildningsplanen med fakta och frågor.
Vi inriktar oss främst på truckkort för kategori A och B, vilket är de mest efterfrågade från arbetsgivare. Våra utbildningar för truckkort följer TLP10 som är riktlinjer för kunskaper och färdigheter enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Som privatperson kan du ta ditt truckkort i någon av våra lokaler i Borås och Eslöv. Det enda kravet för att ta truckkort hos oss är att du fyllt 16 år när du påbörjar utbildningen. För företagskunder finns det möjlighet att vi kommer till era lokaler och utför truckutbildningen på plats, allt för att underlätta för dig som kund.
Truckförarutbildning för företag
Första delen av vår truckutbildning består av en teoridel som utförs digitalt hemifrån. Det innehåller både övningar och ett teoriprov inom bland annat risker och säkerhetsbestämmelser, trafikbestämmelser samt truckens konstruktion. Andra dagen innebär praktiska moment där du tillsammans med en certifierad instruktör går igenom truckens arbetssätt, stabilitet och belastningar samt hur man bör hantera olika typer av laster och farligt gods. Truckkörning och uppkörning står i fokus under dagen. För att få delta på de praktiska delarna krävs det att man har skyddsskor på sig. Har du inte några skor så finns det att låna av oss på plats. Du måste har klarat av både teoriprovet och uppkörningen för att få ditt truckkort.
Utbildningsplan
A-kategori: låglyftande plocktruck, ledstaplare, låglyftande åktruck & låglyftare.
B-kategori: motviktstruck, höglyftande åktruck, skjutstativtruck, höglyftande plocktruck, smalgångstruck & fyrvägstruck.
Vi erbjuder även truckförarutbildning för kategori C & D. Kontakta oss om du behöver ytterligare information.
Ja, men arbetsgivaren är ansvarig för att du har körtillstånd. Arbetsgivaren ansvarar för att truckförarens teoretiska och praktiska kunskaper är skriftligt dokumenterade. Det är arbetsgivaren som har ansvaret att se till att personalen har tillräcklig kunskap för att köra truck i arbetet. Tillståndet ska vara skriftligt.
Det enda kravet för att ta truckkort hos oss är att du fyllt 16 år när du påbörjar utbildningen.
Första delen av vår truckutbildning består av en teoridel som utförs digitalt hemifrån. Andra delen innebär praktiska moment där du tillsammans med en certifierad instruktör går igenom truckens arbetssätt, stabilitet och belastningar samt hur man bör hantera olika typer av laster och farligt gods. Du måste har klarat av både teoriprovet och uppkörningen för att få ditt truckkort.
Med truckkort B1 kan du köra motviktstruckar.
I kategori A ingår följande trucktyper: låglyftande plocktruck, ledstaplare, låglyftande åktruck & låglyftare. I kategori B ingår följande trucktyper: motviktstruck, höglyftande åktruck, skjutstativtruck, höglyftande plocktruck, smalgångstruck & fyrvägstruck.
Vår truckutbildning som följer TLP 10 är indelad i fyra kategorier – A, B, C och D. Vilken utbildning som behövs beror på vilken typ av truck som körs.
Det första stället att vända sig till om du har tappat bort ditt truckkort är den utbildningsarrangör som höll i utbildningen. Om du inte kommer ihåg vilka du gick utbildningen hos eller ifall utbildningsarrangören har lagt ner kan du tyvärr behöva göra om teoriprovet och uppkörningen.