Boka service

Behöver din truck service?

Fyll i det du tror vi behöver veta. Resten kan vi ta när vi pratas vid.

När önskas service?

Truckutbildning och truckkort för företag

Enligt Arbetsmiljölagen är företag ansvariga för att ge truckförare lämplig utbildning för sin arbetsuppgift. God truckkunskap minskar även skador på arbetsplatsen samt kortare avbrottstider. Vi skräddarsyr och anpassar utbildning för truckkort A, truckkort B, truckkort C och truckkort D utifrån ert företags behov och förutsättningar. Teori via e-learning eller med instruktör, praktiska moment i era lokaler eller våra, kom med önskemål! Vi har genomfört många truckutbildningar hos våra kunder i Helsingborg, Malmö, Göteborg, Stockholm och förstås på vår hemmaplan i Eslöv

Skräddarsydd truckutbildning

truckutbildning vs truck doosan motviktstruck

Certifierade truckförarutbildning

TLP 10 4 kategorier

Vår truckutbildning följer TLP 10 som är indelad i fyra kategorier – A, B, C och D. Vilken utbildning som behövs beror på vilken typ av truck som körs.

Längd 1-2 dagar

Utbildningens längd är olika utifrån kategori, anpassas även efter deltagares erfarenhet och gruppens storlek.

Teori E-learning

Vi använder oss gärna av E-learning när det gäller teoridelen i vår truckutbildning. Eleven får en kod, loggar in, och följer utbildningsplanen med fakta och frågor.

Truckutbildning i våra lokaler eller på plats hos er

Vi inriktar oss främst på truckkort för kategori A och B, vilket är de mest efterfrågade från arbetsgivare. Våra utbildningar för truckkort följer TLP10 som är riktlinjer för kunskaper och färdigheter enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Vi erbjuder företagsanpassade utbildningar för 8 deltagare eller fler. Våra truckutbildningar arrangeras på plats i era lokaler.

Truckförarutbildning för företag

truckförarutbildning för företag inom kategori A & b

Vår truckutbildning följer en utbildningsplan som håller hög säkerhet och kvalitét

Första delen av vår truckutbildning består av en teoridel som utförs digitalt hemifrån. Den innehåller både övningar och ett teoriprov inom bland annat risker och säkerhetsbestämmelser, trafikbestämmelser samt truckens konstruktion. Andra dagen innebär praktiska moment där du tillsammans med en certifierad instruktör går igenom truckens arbetssätt, stabilitet och belastningar samt hur man bör hantera olika typer av laster och farligt gods. Truckkörning och uppkörning står i fokus under dagen. För att få delta på de praktiska delarna krävs det att man har skyddsskor på sig. Har du inte några skor så finns det att låna av oss på plats. Du måste har klarat av både teoriprovet och uppkörningen för att få ditt truckkort.

Utbildningsplan

truckutbildning hos VS Truck

Vi erbjuder följande truckutbildningar

A Kategori

A-kategori: låglyftande plocktruck, ledstaplare, låglyftande åktruck & låglyftare.

B Kategori

B-kategori: motviktstruck, höglyftande åktruck, skjutstativtruck, höglyftande plocktruck, smalgångstruck & fyrvägstruck.

C + D Kategori

Vi erbjuder även truckförarutbildning för kategori C & D. Kontakta oss om du behöver ytterligare information.

VÅRA NÖJDA KUNDER

Läs mer om vad våra kunder har att säga om vår truckutbildning

Jättebra utbildning, innehållet och upplägget var lagom ihopsatt. Trevlig kursledare, som verkade kunnig och kom med bra tips. Rekommenderar denna utbildning.
Christoffer Sävhage
Gruppchef Fordonsservice EA2,  Polisen
Bra upplägg på teori varvat med praktiska övningar. Utbildningsledare som hade förmågan att lära ut på ett sätt som gjorde det både intressant och lärorikt med en god touch av humor.
Mikael Grönvall
Entreprenadchef,  Lunds Kommuns Fastighets AB

FAQ - VANLIGA FRÅGOR OM TRUCKUTBILDNING

 • 01

  Får man köra truck utan truckkörkort?

  Ja, men arbetsgivaren är ansvarig för att du har körtillstånd. Arbetsgivaren ansvarar för att truckförarens teoretiska och praktiska kunskaper är skriftligt dokumenterade. Det är arbetsgivaren som har ansvaret att se till att personalen har tillräcklig kunskap för att köra truck i arbetet. Tillståndet ska vara skriftligt.

 • 02

  Kan alla ta truckkort?

  Det enda kravet för att ta truckkort hos oss är att du fyllt 16 år när du påbörjar utbildningen.

 • 03

  Vad ingår i en truckförarutbildning?

  Första delen av vår truckutbildning består av en teoridel som utförs digitalt hemifrån. Andra delen innebär praktiska moment där du tillsammans med en certifierad instruktör går igenom truckens arbetssätt, stabilitet och belastningar samt hur man bör hantera olika typer av laster och farligt gods. Du måste har klarat av både teoriprovet och uppkörningen för att få ditt truckkort.

 • 04

  Vilka truckar får jag köra med B1?

  Med truckkort B1 kan du köra motviktstruckar.

 • 05

  Vad ingår i truckkort A & B?

  I kategori A ingår följande trucktyper: låglyftande plocktruck, ledstaplare, låglyftande åktruck & låglyftare. I kategori B ingår följande trucktyper: motviktstruck, höglyftande åktruck, skjutstativtruck, höglyftande plocktruck, smalgångstruck & fyrvägstruck.

 • 06

  Vilken truckutbildning behöver jag?

  Vår truckutbildning som följer TLP 10 är indelad i fyra kategorier – A, B, C och D. Vilken utbildning som behövs beror på vilken typ av truck som körs.

 • 07

  Jag har tappat bort mitt truckkort, kan jag få ett nytt?

  Det första stället att vända sig till om du har tappat bort ditt truckkort är den utbildningsarrangör som höll i utbildningen. Om du inte kommer ihåg vilka du gick utbildningen hos eller ifall utbildningsarrangören har lagt ner kan du tyvärr behöva göra om teoriprovet och uppkörningen.

Group 16 Copy 2

Frågor kring vår truckförarutbildning?

Fyll i dina kontaktuppgifter så återkopplar vi inom kort, skriv gärna det du vill ha hjälp med.