Boka service

Behöver din truck service?

Fyll i det du tror vi behöver veta. Resten kan vi ta när vi pratas vid.

När önskas service?

Ett brett utbud av olika typer av truckar från kända truckfabrikat

Behöver du en truck som klarar av tuff utomhusterräng och stor godsomsättning, då ska du titta på våra dieseltruckar. Men ska trucken däremot köras inomhus och klara av hög godsbelastning? Då ska du titta bland våra eltruckar. Vi har olika typer av truckar för alla användningsområden: motviktstruckar, ledstaplare, skjutstativtruckar, plocktruckar, dragtruckar, låglyftare pallyftare, saxlyft, pallyftare med våg, fyrvägstruckar, smalgångstruckar, sittstaplare, ståstaplare och städmaskiner. Alla dessa truckar ingår i det vi i dagligt tal kallar för gaffeltruckar och ledstaplare och låglyftare ingår i familjen ledtruck.

Olika trucktyper för din verksamhet

Truckar att leasa utanför VS Trucks huvudkontor i Borås

Olika trucktyper för din verksamhet

Plocktruck Effektiv hantering

Plocktruck används främst inom lagerlogistik för plockning av artiklar från lagringsplatsen på lagret. Plockning görs från förvaringsfack i hyllor eller från förvaringsplatser för pallar.

Ledstaplare Kompakt design

Ledstaplare är en vanlig trucktyp på mindre lager tack vare sin kompakta design. Trucken används för att stapla och lyfta gods. Föraren står kvar på marken vid lyft.

Pallyftare Enkel hantering

Pallyftare är en trucktyp som används i stor utsträckning inom produktion och handel, detaljhandel, verkstäder med smala gångar och även vid lastning och lossning av lastbilar.

 • Välj
 • Rätt
 • Trucktyp

Många typer av truckar från kända truckfabrikat.

Valet av truck kan se olika ut för olika verksamheter. Vet du inte vilken typ av truck du ska välja? Prata gärna med någon av våra experter. Vi är pepp på att hjälpa dig att hitta rätt truck för din verksamhet. Ett truckköp ska vara enkelt, helt enkelt.

Våra nöjda kunder

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck

En riktig bra kontakt med säljaren hela vägen. Trucken är underbar att åka med, smidig och graciös i de smala lagergångarna. Tip Top helt enkelt!
Willy Berglund
Logistikansvarig,  Börjes Tingsryd AB Hästsport
Kanon service och lätta att planera med!
Tommy Berglund
Teknisk support,  Källström Engineering AB
Efter att ha kontaktat några företag i branschen så föll valet på VS-truck där jag fick kontakt med Magnus Göransson som på ett professionellt sätt såg till att jag fick den hjälp jag behövde. Reservdelar beställdes och kort därefter kom leveransen.
Patric Elmblad
Filip Arnesson är den bästa servicetekniker vi vet. Han är skärpt och förstår direkt vad det är som måste göras - mycket bra att ha och göra med.
Kan inte bli annat än högsta betyg.
Henrik Bergström
Lager och Logistik ansvarig,  OptoComp GVAB
Vi är mycket nöjda med all hjälp och support vi får från VS Truck!
Teknikern Martin Karlsson är en riktig klippa!
Anton Söderberg
Underhållsansvarig,  Stena Recycling

FAQ - Vanliga frågor om trucktyper

 • 01

  Vilken är den vanligaste trucken?

  Motviktstrucken är den vanligaste typen av truck och har många användningsområden. De är tåliga och byggda för relativt tunga lyft upp till högre höjder. De används bland annat för att lossa och lasta gods samt på de flesta företag med lager och/eller produktion. Det finns ett stort utbud av nya och begagnade motviktstruckar av olika truckfabrikat, både som eldrivna och dieseldrivna.

 • 02

  Hur många olika truckar finns det?

  Utifrån ett säkerhetsperspektiv kan truckar delas in i fyra huvudgrupper; A, B, C och D.

 • 03

  Får man köra truck utan truckkörkort?

  Ja, men arbetsgivaren är ansvarig för att du har körtillstånd. Arbetsgivaren ansvarar för att truckförarens teoretiska och praktiska kunskaper är skriftligt dokumenterade. Det är arbetsgivaren som har ansvaret att se till att personalen har tillräcklig kunskap för att köra truck i arbetet. Tillståndet ska vara skriftligt.

 • 04

  Vilka truckar får jag köra med B1?

  Med truckkort B1 kan du köra motviktstruckar.

 • 05

  När passar en låglyftare?

  Låglyftare är ett bra hjälpmedel för att flytta varor från en plats på golvet till en annan. Snabb av- och pålastning av varor. Låglyftaren är optimerad och är effektiv även i exempelvis försäljningslokaler med begränsat utrymme.

Group 16 Copy 2

Frågor kring trucktyper?

Vi vill gärna hjälpa dig! Chatta med oss eller skriv dina frågor nedan.