Boka service

Behöver din truck service?

Fyll i det du tror vi behöver veta. Resten kan vi ta när vi pratas vid.

När önskas service?

Nya och begagnade ledstaplare.

Hos oss hittar du nya och begagnade ledstaplare från ledande tillverkare som Crown, BT, Linde och Doosan. Vi har ledstaplare för alla lagermiljöer och i alla prisklasser. Om du ska köpa en ny eller en begagnad ledstaplare beror på hur mycket du kör, men också i vilken miljö du ska använda din ledstaplare. Har du ett litet lager och någongång ska hämta en pall är en begagnad oftast det bästa alternativet. Har du långa avstånd och en truckintensiv verksamhet behöver du troligen en åkplatta, för annars blir det för jobbigt i vardagen, och då är utbudet av begagnade ledstaplare något magrare. Likaså kan lagret vara trångt och du måste ha en extra tålig ledstaplare.

Vi guidar dig gärna till vad som ger dig billigast drift för ditt lager. Har vi inte just den trucken du letar efter kan vi oftast ordna fram en sådan.

Stort utbud av ledstaplare för omgående leverans

ledstaplare crown eti4000

Köpa ledstaplare - att tänka på

Funktion Initiallyft

En ledstaplare med initiallyft hjälper till vid ojämna ytor, trösklar eller brädor som ligger i vägen. Den hjälper dig också vid lutning.

Stativ Frilyft

Frilyft är den högsta höjden man kan lyfta med gafflarna utan att truckhöjden påverkas. Lämplig vid stapling i lokaler med begränsade takhöjder och på täckta lastbilar.

Utrustning Åkplatta

Om du har längre avstånd på lagret är en åkplatta nästan ett måste. En ledstaplare med åkplatta ökar produktiviteten, minskar den fysiska belastningen och ökar flexibiliteten i arbetet.

Crown är kända för sina tåliga ledstaplare

Crown är en amerikansk tillverkare av ledstaplare. Deras största fördel är den otroligt robusta konstruktionen som bidrar till en låg ägandekostnad över tid. Det är sällan delar behöver ersättas eller repareras. Deras ledstaplare utmärker sig även när det kommer till komfort och ergonomi. De erbjuder funktioner som ergonomiskt utformade kontroller och en förarplats designad för att minska trötthet. Detta inkluderar bekväma ståplattor, lättanvända styr- och lyftkontroller, samt genomtänkta layouter för att minska belastningen på truckföraren under långa arbetspass. Dessa ergonomiska egenskaper förbättrar inte bara användarupplevelsen utan bidrar även till högre produktivitet och säkerhet på arbetsplatsen.

Vi har så klart ledstaplare från många andra varumärken också, till exempel från Doosan, BT och Linde. Och massor av begagnade ledstaplare i lager. Vill du bolla vad du behöver för typ av ledstaplare finns vi här för att hjälpa dig.

 

Tåliga ledstaplare

ledstaplare crown 4000eti och doosan lpm15n

Den perfekta ledstaplaren för gående förare

En gåstaplare som Doosan LSM12N är lämplig för användning i mindre lager, butiker eller andra platser med begränsat utrymme. Denna kompakta truck är designad för att enkelt navigera i trånga utrymmen och är kapabel att hantera laster upp till 1200 kg. Den är användarvänlig och passar för arbetsuppgifter som innefattar att flytta pallar eller arrangera varor på lägre och medelhöga nivåer, upp till 3,6 meter. Dess enkla design gör att även de med begränsad erfarenhet av truckhantering kan använda den säkert. Dessutom är gåstaplaren ett kostnadseffektivt alternativ då den är både billigare att köpa och att underhålla jämfört med mer avancerade ledstaplare.

 

Ledstaplare från Doosan

ny doosan lsm12n ledstaplare
 • Hitta
 • Din
 • Ledstaplare

Brett utbud av begagnade ledstaplare

Om du ska köpa en ny eller en begagnad ledstaplare beror bland annat på hur mycket du kör. Har du inga stora behov är en bättre begagnad ofta det smartaste valet. Vi guidar dig gärna rätt till vad som borde ge dig billigast drift för ditt lager. Vi har ett brett utbud av begagnade elektriska ledstaplare för laster mellan 800 kg till 2 ton. Ledstaplarens styrka märks överallt där arbetet behöver gå snabbt, särskilt i trånga utrymmen. Ledstaplarna ger också möjlighet till precis hantering av lasten tack vare sina smala chassin.

Många fördelar med ledstaplare

Hög Stabilitet

Trots sin storlek är ledstaplare stabil vid tunga laster. Olika ledstaplare tål olika stora laster, vanligtvis inom spannet 1-2 ton.

Flexibel Funkar till mycket

En ledstaplare är effektiv för lastning i lastbilar, transportera gods över långa avstånd och dessutom lyfter den hög.

Smidig Att hantera

Ledstaplare är en av de smidigaste trucktyperna, perfekt anpassade för arbetsmiljöer med begränsat utrymme.

VÅRA NÖJDA KUNDER

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck.

Vi är mycket nöjda med all hjälp och support vi får från VS Truck!
Teknikern Martin Karlsson är en riktig klippa!
Anton Söderberg
Underhållsansvarig,  Stena Recycling
Jag ringde Filip Arnesson då vi hade krockat med trucken, fick snabbt hjälp av honom!
Bernhard Pedersen
Lageransvarig ,  Fine Scandinavia
Efter att ha kontaktat några företag i branschen så föll valet på VS-truck där jag fick kontakt med Magnus Göransson som på ett professionellt sätt såg till att jag fick den hjälp jag behövde. Reservdelar beställdes och kort därefter kom leveransen.
Patric Elmblad
Filip Arnesson är den bästa servicetekniker vi vet. Han är skärpt och förstår direkt vad det är som måste göras - mycket bra att ha och göra med.
Kan inte bli annat än högsta betyg.
Henrik Bergström
Lager och Logistik ansvarig,  OptoComp GVAB
En riktig bra kontakt med säljaren hela vägen. Trucken är underbar att åka med, smidig och graciös i de smala lagergångarna. Tip Top helt enkelt!
Willy Berglund
Logistikansvarig,  Börjes Tingsryd AB Hästsport
Kanon service och lätta att planera med!
Tommy Berglund
Teknisk support,  Källström Engineering AB

FAQ - VANLIGA FRÅGOR OM LEDSTAPLARE

 • 01

  Vad är fördelarna med ledstaplare?

  Ledstaplare är kompakta, smidiga, billiga i drift och mycket enkla att använda. Ledstaplare är dessutom den absolut mest energieffektiva trucktypen i relation till prestandan.

 • 02

  Vilka säkerhetsfunktioner bör en ledstaplare ha?

  Viktiga säkerhetsfunktioner för en ledstaplare inkluderar nödstopp, ergonomiska kontroller och bra sikt för föraren .

 • 03

  När ska jag välja en begagnad ledstaplare?

  Att välja en begagnad ledstaplare är ofta ett smart drag, särskilt om behovet är tillfälligt eller om den bara ska användas någon timme per dag. Förutom den lägre kostnaden är det ett miljövänligare val, då de förlänger livslängden på befintlig utrustning. Hos oss hittar du begagnade ledstaplare som har underhållits väl och rekonditionerats till absoluta toppklass.

 • 04

  När ska jag välja en ståstaplare eller ledstaplare med plattform?

  Ståstaplare och ledstaplare med plattform är designade för högintensivt arbete. För att förbättra förarens ergonomi och säkerhet är en ståstaplare att föredra, eftersom den erbjuder mer skydd och komfort. Om ditt mål är att öka produktiviteten, är en ledstaplare med plattform det bästa alternativet.

 • 05

  Vilka olika typer av ledstaplare finns det?

  Ledstaplare finns i alla tänkbara utföranden vilket bidrar till att göra dom så kostnadseffektiva. Oavsett om du har små lyftbehov eller behöver en riktig evighetsmaskin är tillgången god. Hos oss hittar du allt från enklare manuella maskiner till ledstaplare i yppersta världsklass med ståplatta och lyftkapacitet på upp till 2 ton.

 • 06

  Kan ledstaplare användas utomhus?

  Helst inte, även om ledstaplare är tåliga maskiner trivs dom bäst inomhus. Att regelmässigt använda en ledstaplare i utomhusmiljö är inte att rekomendera.

 • 07

  Vilket är det bästa alternativet till BT Tyro ledstaplare?

  Om du letar efter ett prisvärt men jämbördigt alternativ till BT Tyro rekommenderar vi populära Doosan LSM. En Doosan LSM kommer som standard med hastighetsreduktion i kurvor, Safety Reverse som förebygger olyckor, multifunktionell displaypanel, sköldpaddsläge och en robust konstruktion med stålkåpa.

 • 08

  Vad innebär frilyft?

  Frilyft innebär att gafflarna kan höjas en bra bit över golv innan hela stativet höjs. Nödvändigt vid containerlossning/lastning eller vid lägre takhöjd. En truck med frilyft har oftast en frilyftscylinder mitt i stativet, kan uppfattas som att frilyft delvis begränsar sikten för truckförare.

 • 09

  Vad innebär initiallyft?

  En ledstaplare med initiallyft hjälper till vid ojämna ytor, trösklar eller brädor som ligger i vägen. Initiallyft/stödben bidrar också till ökad effektivitet tack vare möjligheten till dubbelstappling. 

 • 10

  Vad innebär servostyrning?

  Servostyrning underlättar truckens manövrering, kan vara hydraulisk eller elektrisk (eller en kombination av dem).

 • 11

  Kan jag hyra en ledstaplare?

  Vi har alltid ett stort utbud av ledstaplare du kan hyra. Oavsett om du behöver en ledstaplare för någon vecka, några månader eller flera år har vi en lösning. När du hyr en ledstaplare binder du inget kapital och du slipper tänka på service och reparationer.

Group 16 Copy 2

Är du på jakt efter en ledstaplare?

Chatta med oss eller skriv dina frågor nedan. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt ledstaplare!