Boka service

Behöver din truck service?

Fyll i det du tror vi behöver veta. Resten kan vi ta när vi pratas vid.

När önskas service?

Dieseltruck för dig som har stora ytor utomhus

Ska du lyfta tunga lyft utomhus och vill dessutom att din truck ska klara av dåliga väderförhållanden? Då är dieseltruck ett bra val för dig och din verksamhet. Men på grund av avgaserna som släpps ut är dieseltruckar därmed inte lämpliga att köra inomhus, vilket kan vara bra att ha i åtanke när du ska välja din truck. Dieseltruckar är kända för att vara kraftfulla och erbjuder oöverträffad stabilitet, exceptionell produktivitet och runtomsikt. Dieseltruckar används inom alla branscher och de kan användas utomhus hela året. Vi har ett brett utbud av nya som begagnade dieseltruckar redo för leverans. Välj om du vill köpa, hyra eller leasa en dieseltruck. Läs mer om att hyra truck eller leasa truck!

Dieseltruckar för din verksamhet

Doosan diesel motviktstruck d55s-9

Vad är bra med dieseltruckar?

Hög Prestanda

Med en dieseltruckar kan du hantera tunga lyft, allt från 1,6 ton till 35 ton. Dieseltrucken passar därför inom många branscher.

Olika Miljöer

Dieseltruckar är oftast utrustad med hytt, vilket gör att den alltid är redo, även i dammiga och fuktiga miljöer. Regn eller kallt klimat, inga problem.

Kraftfull Motor

Dieseltruckar har oftast kraftfulla motorer, vilket gör att trucken klarar av tuff utomhusterräng och vid tunga inomhusjobb med stor godsomsättning.

 • Hitta
 • Din
 • Dieseltruck

Nya och begagnade dieseltruckar

Vi köper in många begagnade dieseltruckar från kända truckmärken, och ser till att de håller hög kvalitet. Hos oss hittar du både nya och begagnade truckar. Dieseltruckar kan användas utomhus året om. För att undvika halkan på vintern är montering av snökedjor starkt rekommenderat. Hyr eller köp din dieseltruck. Vi är pepp på att hjälpa dig att hitta rätt truck.

Våra nöjda kunder

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck

En riktig bra kontakt med säljaren hela vägen. Trucken är underbar att åka med, smidig och graciös i de smala lagergångarna. Tip Top helt enkelt!
Willy Berglund
Logistikansvarig,  Börjes Tingsryd AB Hästsport
Kanon service och lätta att planera med!
Tommy Berglund
Teknisk support,  Källström Engineering AB
Efter att ha kontaktat några företag i branschen så föll valet på VS-truck där jag fick kontakt med Magnus Göransson som på ett professionellt sätt såg till att jag fick den hjälp jag behövde. Reservdelar beställdes och kort därefter kom leveransen.
Patric Elmblad
Bra upplägg på teori varvat med praktiska övningar. Utbildningsledare som hade förmågan att lära ut på ett sätt som gjorde det både intressant och lärorikt med en god touch av humor.
Mikael Grönvall
Entreprenadchef,  Lunds Kommuns Fastighets AB
Jag ringde Filip Arnesson då vi hade krockat med trucken, fick snabbt hjälp av honom!
Bernhard Pedersen
Lageransvarig ,  Fine Scandinavia
Vi är mycket nöjda med all hjälp och support vi får från VS Truck!
Teknikern Martin Karlsson är en riktig klippa!
Anton Söderberg
Underhållsansvarig,  Stena Recycling
Jättebra utbildning, innehållet och upplägget var lagom ihopsatt. Trevlig kursledare, som verkade kunnig och kom med bra tips. Rekommenderar denna utbildning.
Christoffer Sävhage
Gruppchef Fordonsservice EA2,  Polisen

FAQ - Vanliga frågor om dieseltruckar

 • 01

  När passar en dieseltruck?

  Dieseltruckar är bättre lämpade för utomhusbruk, speciellt i tuffa väderförhållanden och på ojämnt underlag. För dig som behöver en motviktstruck med lyftkapacitet över 6 ton är utbudet bland eldrivna motviktstruckar skralt. På grund av avgaserna som släpps ut är dieseltruckar däremot inte lämpliga att köra inomhus.

 • 02

  Vad är bra med dieseltruckar?

  Med en dieseltruckar kan du hantera tunga lyft, allt från 1 ton till långt över 20 ton i riktigt stora maskiner. Dieseltruckar har längre driftstid än eltruckar då de inte behöver laddas. Dieseltruckar är oftast utrustad med hytt, vilket gör att den till det självklara valet i krävande miljöer.

 • 03

  Vad är viktigt att kontrollera på en dieseldriven truck?

  Det är mycket viktigt att du som truckförare har kontroll på truckens stabilitet och belastning och krafter som påverkar stabiliteten. På det sättet minskar risken för olyckor med trucken.

Group 16 Copy 2

Frågor kring dieseltruckar?

Chatta med oss eller skriv dina frågor nedan. Vi vill gärna hjälpa dig!