Truckservice och truckreparationer

Truckservice på vår anläggning i Borås

På vår lokala anläggning i Borås utförs varje år truckservice på tusentals truckar från varumärken som Doosan, Crown, Linde, BT, Cesab, Mitsubishi, Atlet, Kalmar, Toyota, Pramac, Nissan, Still och Jungheinrich. I snitt har vi en lösning klar inom fyra timmar efter inkommen förfrågan om service. Vi erbjuder både service och reparationer vid akuta ärenden samt serviceavtal helt utan bindningstid. Hos oss hittar du också ett unikt utbud av reservdelar, från minsta skruv till hela chassi. Vi berättar gärna mer om vår truckservice om vi får chansen.

Akuta ärenden? Maila eller ring oss för snabb service. Du hittar oss på Ödegärdsgatan 7 i Borås.

VS Truck & truckservice

+1 000

Nöjda kunder

Bekymmersfritt truckägande. Vi ser till att servicen görs i rätt tid, och med rätt insats. Det kan vara brandskydd, gaffeltest eller vad som behövs.
+2 000

Truckar får kärlek

Varje år ser vi till att ge över 2 000 truckar en genomgång så de orkar köra ännu längre. En truck som står stilla är ju väldigt dyr.
4 TIM

Snabb service

När vi följer upp vårt servicegäng ser vi att vi har folk på plats eller en lösning klar inom i genomsnitt 4 h från att ett ärende har kommit in.

VÅRA NÖJDA KUNDER

Willy Berglund

Logistikansvarig
Börjes Tingsryd AB Hästsport

En riktig bra kontakt med säljaren hela vägen. Trucken är underbar att åka med, smidig och graciös i de smala lagergångarna. Tip Top helt enkelt!

Anton Söderberg

Underhållsansvarig
Stena Recycling

Vi är mycket nöjda med all hjälp och support vi får från VS Truck!
Teknikern Martin Karlsson är en riktig klippa!

Henrik Bergström

Lager och Logistik ansvarig
OptoComp GVAB

Filip Arnesson är den bästa servicetekniker vi vet. Han är skärpt och förstår direkt vad det är som måste göras - mycket bra att ha och göra med.
Kan inte bli annat än högsta betyg.

Patric Elmblad

Tekniker
L.G.A Transport & Service AB

Efter att ha kontaktat några företag i branschen så föll valet på VS-truck där jag fick kontakt med Magnus Göransson som på ett professionellt sätt såg till att jag fick den hjälp jag behövde. Reservdelar beställdes och kort därefter kom leveransen.

Bernhard Pedersen

Lageransvarig
Fine Scandinavia

Jag ringde Filip Arnesson då vi hade krockat med trucken, fick snabbt hjälp av honom!

Tommy Berglund

Teknisk support
Källström Engineering AB

Kanon service och lätta att planera med!

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck

Lång erfarenhet inom truckservice

Truckservice ökar livslängden på din truck

Om du sköter om dina prylar håller de längre. Det gäller även truckar. En investering i en truck eller en truckpark är ofta kännbar för de flesta företagare. Om du sköter om det du har ökar livslängden ordentligt och din truckekonomi blir betydligt bättre.

FAQ - VANLIGA FRÅGOR OM TRUCKSERVICE

Varför ska man serva trucken?

Truckservice ökar livslängden på din truck. En truck som sköts om och får lite kärlek och smörjning kommer hålla mycket längre. Regelbunden service och inspektion är också en viktig säkerhetsfråga. Enligt siffror från Arbetsmiljöverket skadar sig cirka 800 personer i truckrelaterade olyckor varje år, inte sällan på grund av brister hos trucken.

Vilka tester bör man göra på en truck?

Har en truck gafflar och stativ är gaffeltest starkt rekommenderat att göra en gång per år. Arbetsmiljöverket granskar detta vid en olycka. De flesta försäkringsbolag kräver brandskyddskontroll.

Vad innehåller en underhållsservice?

I en underhållsservice ingår rengöring (det vi gör är att rengöra motorerna och ta bort smuts och damm från trucken), tester (gaffeltest & brandsskyddskontroll) och oljeservice (vi byter olja och filter) samt går genom och kollar så allt fungerar.

Hur ofta behöver en truck underhållsservice?

Hur ofta en truck ska kontrolleras/servas beror på hur mycket trucken används, vi rekommenderar minst en gång per år även om trucken används sparsamt. En truck med brister eller skador som riskerar att utgöra en säkerhetsrisk ska inte användas förrän dessa är åtgärdade. Plocktruckar och andra truckar som används vid personlyft ska enligt lag kontrolleras med högst 12 månaders intervall.

Vem ska utföra den dagliga kontrollen av trucken?

Föraren är ansvarig för den dagliga kontrollen som görs före varje arbetspass. Den dagliga kontrollen säkerställer att trucken är trafiksäker och att tekniken fungerar. Läs truckens instruktionsbok och skyltar samt följ de instruktioner du får av din arbetsgivare.

Prata truckservice med oss.

Är du nyfiken på vårt serviceerbjudande? Skriv en rad så kontaktar vi dig inom en timme.