Truckar för riktigt tunga lyft

10-tons truckar

Letar du efter en truck som klarar de tyngsta jobben? Vi har det du behöver. Vår lineup inkluderar allt från splitternya Bobcat-truckar som klarar av att lyfta mer än 10 ton, till ett brett utbud av begagnade tungviktare från de största tillverkarna. Oavsett om ditt nästa projekt finns inom tillverkningsindustrin, logistik eller något annat område där tunga lyft är vardagsmat, så har vi en truck som passar. Våra nya maskiner från Bobcat är inte bara starka, de är smarta också – designade för att ge dig och dina kollegor den säkerhet och översikt ni behöver för att jobba effektivt. Nytt eller begagnat, vi hjälper dig att välja rätt truck för jobbet.

Köpa motviktstruck - att tänka på

Aggregat

Sidoföring och gaffelspridning

En motviktstruck utrustad med sidoföring och gaffelspridning ökar effektiviteten markant. Sidoföring minskar risken för att skada varor eller ställage eftersom truckföraren kan göra finjusteringar utan att behöva göra stora rörelser med trucken. Och gaffelspridningen gör det enkelt att plocka upp och placera olika typer av laster.
Stativ

Frilyft

Med frilyft kan gafflarna höjas utan att lyftstativet blir högre. Det är mycket bra vid körning igenom lägre portar eller lyft under entresol där risk finns att trucken annars blir för hög.
Utrustning

Bluespot, radio, hytt

Minska risken för att köra på personal, lägg till bluespot eller säkerhetsljus. Ska trucken köras utomhus? Då är hyttvärmare en klok investering.

D160S serien

Tunga truckar från Bobcat

När du letar efter en truck som klarar av de allra tyngsta lyften, är nya Bobcat D160S serien – tidigare känd som Doosan D160S – precis vad du behöver. Denna serie av robusta motviktstruckar har en lyftkapacitet från 10 ton ända upp till 25 ton och klarar av de mest krävande arbetsförhållandena, från lerig terräng till extrem kyla. Denna truckserie är utrustad med Bobcats kraftfulla och bränsleeffektiva DL06V(P) Euro Stage V-motor, som levererar hög prestanda samtidigt som den håller nere driftskostnaderna och utsläppen. Utöver imponerande prestanda och pålitlighet erbjuder Bobcat D160S exceptionell förarkomfort och säkerhet, med en rymlig hytt som ger utmärkt runtomsikt och minskar risken för olyckor.

 

 

 

VÅRA NÖJDA KUNDER

Willy Berglund

Logistikansvarig
Börjes Tingsryd AB Hästsport

En riktig bra kontakt med säljaren hela vägen. Trucken är underbar att åka med, smidig och graciös i de smala lagergångarna. Tip Top helt enkelt!

Henrik Bergström

Lager och Logistik ansvarig
OptoComp GVAB

Filip Arnesson är den bästa servicetekniker vi vet. Han är skärpt och förstår direkt vad det är som måste göras - mycket bra att ha och göra med.
Kan inte bli annat än högsta betyg.

Bernhard Pedersen

Lageransvarig
Fine Scandinavia

Jag ringde Filip Arnesson då vi hade krockat med trucken, fick snabbt hjälp av honom!

Tommy Berglund

Teknisk support
Källström Engineering AB

Kanon service och lätta att planera med!

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck

FAQ - VANLIGA FRÅGOR OM MOTVIKTSTRUCKAR

Hur påverkar väder och vind prestandan för tunga motviktstruckar?

Extrema temperaturer kan påverka både truckens prestanda och förarens komfort. Vi har tunga motviktstruckar med klimatkontrollerade hytter och motorer som är optimerade för att fungera i både höga och låga temperaturer.

Vilka typer av tunga laster kan dessa motviktstruckar hantera?

Tunga truckar är designade för att hantera en rad olika laster, från stora containrar och tunga byggmaterial till industriella maskindelar. Deras lyftkapacitet sträcker sig ofta från 10 till över 25 ton.

Vilka säkerhetsfunktioner är extra viktiga för en stor truck?

Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar god sikt från förarhytten, robusta säkerhetsburar, bakåtvarnare, kameror för ökad sikt, och system för automatisk avstängning vid nödsituationer.

Hur påverkar olika däcktyper prestandan för en motviktstruck?

Luftfyllda däck ger mjukare körning och bättre grepp men kräver regelbunden luftning. Massiva däck är underhållsfria men kan ge större vibrationer och mindre grepp.

Vad innebär frilyft?

Frilyft innebär att gafflarna kan höjas en bra bit över golv innan hela stativet höjs. Nödvändigt vid containerlossning/lastning eller vid lägre takhöjd. En truck med frilyft har oftast en frilyftscylinder mitt i stativet, kan uppfattas som att frilyft delvis begränsar sikten för truckförare.

Vad bör jag tänka på vid köp av motviktstruck?

Det finns 6 faktorer att tänka på för att se vilken motviktstruck som passar dig och dina behov.

  1. Hur tungt behöver du lyfta?
  2. Hur högt behöver du lyfta?
  3. I vilken miljö kommer trucken att användas?
  4. Hur ser dina förutsättningar/lokaler ut?
  5. Hur hög får trucken vara?
  6. Vilka funktioner kommer föraren att uppskatta?

Vill du ha hjälp att hitta rätt truck?

Chatta med oss eller skriv dina frågor nedan. Vi vill gärna hjälpa dig!