Boka service

Behöver din truck service?

Fyll i det du tror vi behöver veta. Resten kan vi ta när vi pratas vid.

Leasa en truck är ett sätt att få hjälp med finanseringen

Om du ska hyra, köpa eller leasa en truck beror på hur du använder din truck. Leasing är ett sätt att finansera din truck via ett leasingbolag. Räntekostnaden du får som extra kostnad för att använda leasing är priset du får betala för att istället kunna investera din truckbudget i ditt bolag i stället – med förhoppning om större avkastning. Det är alltså som att äga trucken själv, men du får en jämn kostnad månadsvis i stället för att lägga ut en stor summa i direkt.

Behöver du hjälp med att räkna på om leasing är en bra eller dålig idé för dig har vi experter som gärna hjälper till 

Leasa truck

Truckar att leasa

Olika sätt att köpa en truck

Hyra Bekymmersfritt

Vi äger trucken, du hyr en funktion. Mer bekymmersfritt än så här finns det inte. Du äger inte trucken, men kan använda den till en fast kostnad.

Leasa Finanseringshjälp

Ett köp av truck, men du får hjälp med finanseringen. Så du kan investera dina pengar på annat håll.

Köp Din truck

Du investerar direkt. Enbart driften kostar dig i löpande kostnader. Har du överlikviditet kan det vara klokt ekonomiskt, annars sällan en god idé.

Vad gäller när du leasar en truck?

När du leasar en truck beräknas priset på ett väldigt enkelt sätt. Det finns ett pris för trucken, det finns en räntekostnad, det finns en avtalstid och det finns ett restvärde. När man slår ihop de förutsättningarna som finns får man ett månadsbelopp, som gäller för trucken.

Efter avtalets slut, till exempel efter 60 månader, köper du ut trucken till det beräknade restvärdet. På 60 månader skulle 20 % av nypriset vara rimligt i beräkningen. Vill du inte ha kvar trucken hjälper vi dig att bli av med den.

Vill du fortsätta med trucken efter leasingavtalet slut kan du förlänga det, även om det sällan är en ekonomisk klok idé.

 

Så här funkar det

Tips vid köp av leasing av truckar
 • Leasa
 • Din
 • Truck

Prata om leasing av truck med oss

När du leasar din truck hos oss betalar du bara för användandet, inte för ägandet. Du får en samlad faktura för utrustning, försäkring och eventuella tilläggstjänster som serviceavtal. Smidigt och enkelt, helt enkelt. Efter att leasingavtalet har löpt ut kan du köpa loss trucken, hitta en annan köpare, förlänga ditt leasingavtal eller ersätta dem med splitternya truckar.

Våra nöjda kunder

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck

En riktig bra kontakt med säljaren hela vägen. Trucken är underbar att åka med, smidig och graciös i de smala lagergångarna. Tip Top helt enkelt!
Willy Berglund
Logistikansvarig,  Börjes Tingsryd AB Hästsport
Kanon service och lätta att planera med!
Tommy Berglund
Teknisk support,  Källström Engineering AB
Filip Arnesson är den bästa servicetekniker vi vet. Han är skärpt och förstår direkt vad det är som måste göras - mycket bra att ha och göra med.
Kan inte bli annat än högsta betyg.
Henrik Bergström
Lager och Logistik ansvarig,  OptoComp GVAB
Efter att ha kontaktat några företag i branschen så föll valet på VS-truck där jag fick kontakt med Magnus Göransson som på ett professionellt sätt såg till att jag fick den hjälp jag behövde. Reservdelar beställdes och kort därefter kom leveransen.
Patric Elmblad
Jag ringde Filip Arnesson då vi hade krockat med trucken, fick snabbt hjälp av honom!
Bernhard Pedersen
Lageransvarig ,  Fine Scandinavia
Vi är mycket nöjda med all hjälp och support vi får från VS Truck!
Teknikern Martin Karlsson är en riktig klippa!
Anton Söderberg
Underhållsansvarig,  Stena Recycling

FAQ - Vanliga frågor om leasing av truck

 • 01

  När ska man välja att leasa en truck?

  Leasing som finansieringsalternativ passar utmärkt om du vill få tillgång till nya truckar och betalar fasta månadskostnader istället för att betala för hela trucken på en gång. När kontraktet för er leasing löper ut återlämnar du truckarna alternativ ersätter dem med splitternya truckar.

 • 02

  Vilka tidsperioder finns det när man ska leasa en truck?

  Leasingstidsperiod är vanligtvis mellan tre och sju år, beroende på typ av truck och vad du som kund önskar, så länge som det är i proportion till den förväntade ekonomiska livslängden.

 • 03

  Hur funkar leasing av truck?

  När du leasar din truck hos oss betalar du bara för användandet, inte för ägandet. Du får en samlad faktura för utrustning, försäkring och eventuella tilläggstjänster som serviceavtal. Smidigt och enkelt, helt enkelt.

 • 04

  Ska jag köpa, hyra eller leasa min nästa truck?

  Vilket finansieringsalternativ passar bäst för din verksamhet? Ska du hyra, köpa eller leasa din nästa truck? Det finns både för- och nackdelar med de olika alternativen. Läs mer om att köpa truck, hyra truck & leasa truck. Annars kan du alltid vända dig till våra truckexperter.

Group 16 Copy 2

Frågor kring truckleasing?

Fyll i så mycket du kan, enbart din mailadress är nödvändig, så återkopplar vi inom kort.