Skräddarsydd truckutbildning

Truckkort C för företag

Hos VS Truck kan ni få en skräddarsydd truckutbildning för truckkort C som är effektiv och genomförs av certifierade instruktörer. Utbildningen kan anpassas utifrån ert företags behov och förutsättningar, och ni kan välja mellan teori via e-learning eller med instruktör. Praktiska moment kan genomföras i era egna lokaler eller hos VS Truck. 

Truckutbildning truckkort C

Kategori

C-utbildning

Inom kategori C ingår hjullastare som i huvudsak används med gaffelarmar.
Teori

E-learning

Idag är det vanligaste sättet att genomföra teoridelen i grundutbildningen för truck på digital väg. Eleven får en kod, loggar in, och följer utbildningsplanen med fakta och frågor.
Praktisk

Truckkörning

Praktiska övningar såsom daglig tillsyn och skötsel av trucken genomförs. Utbildningen följer truckläroplanen TLP 10, och i den finns naturligtvis även teori- och praktikprov.

Begär

Köper

Offert

Mål och syfte med utbildningen är att öka säkerheten, minska personskadorna samt förbättra effektiviteten. Vi utbildar på alla trucktyper och anpassar utbildningar efter varje förare, företag och arbetssituation. Utbildningens längd anpassas även efter deltagares erfarenhet och gruppens storlek. Det kan ta 1-2 dagar, beroende på tidigare förkunskaper.

Våra nöjda kunder

Christoffer Sävhage

Gruppchef Fordonsservice EA2
Polisen

Jättebra utbildning, innehållet och upplägget var lagom ihopsatt. Trevlig kursledare, som verkade kunnig och kom med bra tips. Rekommenderar denna utbildning.

Mikael Grönvall

Entreprenadchef
Lunds Kommuns Fastighets AB

Bra upplägg på teori varvat med praktiska övningar. Utbildningsledare som hade förmågan att lära ut på ett sätt som gjorde det både intressant och lärorikt med en god touch av humor.

Läs mer om vad våra kunder har att säga om vår truckutbildning

FAQ - Vanliga frågor om truckkort C

Får man köra truck utan truckkörkort?

Ja, men arbetsgivaren är ansvarig för att du har körtillstånd. Arbetsgivaren ansvarar för att truckförarens teoretiska och praktiska kunskaper är skriftligt dokumenterade. Det är arbetsgivaren som har ansvaret att se till att personalen har tillräcklig kunskap för att köra truck i arbetet. Tillståndet ska vara skriftligt.

Får man ha hörlurar när man kör truck?

Det finns inget generellt förbud, men säkerheten måste upprätthållas.

Kan alla ta truckkort?

Det enda kravet för att ta truckkort hos oss är att du fyllt 16 år när du påbörjar utbildningen.

Vad ingår i en truckförarutbildning?

Första delen av vår truckutbildning består av en teoridel som utförs digitalt hemifrån. Andra delen innebär praktiska moment där du tillsammans med en certifierad instruktör går igenom truckens arbetssätt, stabilitet och belastningar samt hur man bör hantera olika typer av laster och farligt gods. Du måste har klarat av både teoriprovet och uppkörningen för att få ditt truckkort.

Vilken truckutbildning behöver jag?

Vår truckutbildning som följer TLP 10 är indelad i fyra kategorier – A, B, C och D. Vilken utbildning som behövs beror på vilken typ av truck som körs.

Jag har tappat bort mitt truckkort, kan jag få ett nytt?

Det första stället att vända sig till om du har tappat bort ditt truckkort är den utbildningsarrangör som höll i utbildningen. Om du inte kommer ihåg vilka du gick utbildningen hos eller ifall utbildningsarrangören har lagt ner kan du tyvärr behöva göra om teoriprovet och uppkörningen.

Frågor kring vår truckutbildning C eller vill du ha offert?

Fyll i så mycket du kan, enbart din mailadress är nödvändig, så återkopplar våra experter inom kort.</br> </br>