Vi har alla typer av fatlyftare till din truck

Fatlyftare och fatklämmor för truckar

En fatlyftare, även kallat fatgripare, är ett oumbärligt verktyg för säker hantering av industriella fat, perfekt för att lyfta, transportera och positionera fat innehållande allt från vätskor till torra varor. Dessa specialanpassade lyftare är designade för att säkert gripa faten, antingen från sidorna eller ovanifrån, utan att orsaka skador. Våra fatlyftare finns både som manuella och motoriserade modeller, anpassade för olika fatstorlekar och -typer, inklusive stålfat, plastfat och fiberfat. Med funktioner som rotation och vippning underlättar en fatlyftare effektiv tömning och exakt positionering. Vi säljer fatlyftare från ledande tillverkare. Säkerheten prioriteras alltid, med robusta låsmekanismer och säkerhetsklämmor som standard.

Fatlyftare till din truck

Brett

Utbud

Oavsett om du arbetar med vätskor, kemikalier eller torra varor, har vi en fatlyftare för dig. Vi säljer både nya och begagnade fatlyftare till truckar.
Snabb

Leverans

Tack vare vårt unika lager och samarbete med internationella leverantörer kan erbjuda snabba leveranser. Många monteringar och reparationer kan genomföras direkt.
Hög

Flexibilitet

Våra duktiga servicetekniker hjälper dig att montera din nya fatlyftare.

Stål, plast, vätskor eller fiber

Så väljer du rätt fatlyftare

När du ska välja fatlyftare är det några saker som är bra att tänka på. Här är en enkel guide för att hjälpa dig:

1. Vad ska lyftas?
Börja med att titta på vad du har för fat. Är de gjorda av stål, plast eller kanske fiber? Hur mycket väger de? Detta hjälper dig att välja en fatlyftare som klarar av jobbet.

2. Behövs specialfunktioner?
Fundera på om du behöver kunna vrida eller tippa dina fat för att tömma dem. Inte alla fatlyftare kan göra detta, så det är bra att veta från start.

3. Var ska du använda den?
Om du har gott om plats kanske en enkel modell räcker. Men om du ska röra dig i trånga utrymmen eller behöver transportera faten en bit kan det vara smart att välja en fatlyftare som är lätt att köra och styra.

4. Säkerheten först
Kolla alltid att fatlyftaren har bra säkerhetsfunktioner. Låsmekanismer som håller fatet på plats och säkerhetsklämmor är viktiga. En stabil bas som klarar av tyngden är också ett måste.

5. Flexibilitet
Om du hanterar olika typer och storlekar av fat, kolla efter en fatlyftare som är justerbar. Det gör att du kan använda samma lyftare för alla dina behov.

Våra nöjda kunder

Patric Elmblad

Tekniker
L.G.A Transport & Service AB

Efter att ha kontaktat några företag i branschen så föll valet på VS-truck där jag fick kontakt med Magnus Göransson som på ett professionellt sätt såg till att jag fick den hjälp jag behövde. Reservdelar beställdes och kort därefter kom leveransen.

Henrik Bergström

Lager och Logistik ansvarig
OptoComp GVAB

Filip Arnesson är den bästa servicetekniker vi vet. Han är skärpt och förstår direkt vad det är som måste göras - mycket bra att ha och göra med.
Kan inte bli annat än högsta betyg.

Bernhard Pedersen

Lageransvarig
Fine Scandinavia

Jag ringde Filip Arnesson då vi hade krockat med trucken, fick snabbt hjälp av honom!

Läs mer om vad våra kunder har att säga om VS Truck

FAQ - Vanliga frågor om fatlyftare och reservdelar

Vilka säkerhetsfunktioner bör en fatlyftare ha?

Säkerhetsfunktioner som är viktiga inkluderar robusta låsmekanismer för att förhindra att fatet släpper under lyft, samt säkerhetsklämmor som ytterligare stabiliserar fatet under transport. Se också till att fatlyftaren har en stabil bas.

Kan man få hjälp att byta reservdelar på trucken?

Vi hjälper dig att hitta rätt reservdelar till din truck, men vi kan givetvis också se till att de monteras på rätt sätt. Våra servicetekniker har stor kunskap om de flesta av marknadens truckmärken. Vi kommer så klart till dig och fixar allt på plats för minsta möjliga driftavbrott. Vid mer omfattande reparationer eller underhållsarbeten tar vi med trucken till våra verkstäder.

Hur lång är leveranstiden på reservdelar?

Vi vet hur viktigt det är med en fungerande truck. En enda truck ur funktion kan skapa stora störningar i verksamheten. Våra verkstäder är utrustade med ett reservdelslager anpassat till våra kunders behov, vilket innebär att många reparationer kan genomföras direkt. Har vi inte just den reservdelen i lager så kan vi erbjuda snabba leveranstider genom våra leverantörer och samarbetspartners i Europa.

Är du på jakt efter en fatlyftare?

Fyll i så mycket du kan, enbart din mailadress är nödvändig, så återkopplar vi inom kort.</br> </br>