Säljer

Köper

Servar

Vi tycker det är dumt när saker som fungera kastas. Det är därför vi lagar och reparerar truckar så de blir så gott som nya. En truck som går att använda igen slängs åtminstone inte av oss. Och så försöker vi tänka i alla steg av vårt företagande. De truckar som inte fungerar i Sverige (det kanske saknas hytt) restaurerar vi och skickar ner till Europa i stället (varmare klimat) för att slippa skrota dem.

Snällare mot planeten

Därför är begagnade truckar bra

Att skapa nya truckar kräver massor av energi och råvaror. Vi måste smälta järnmalm för att göra stål, göra om olja och gas till plast, och tjocka till den klara saften från gummiträd för att använda till däck och tätningar. Ja, du hör ju själv, att tillverka nya truckar äter upp mycket energi från planeten. Genom att förlänga livslängden på truckar, komponenter och material så minskar vi på utsläppen och dessutom sänker vi kostnaden för dig som behöver en truck.

 

 

Nya truckar och miljön

Vi säljer nytt också

Ska vi kunna hjälpa till med ordna en hållbar truckflotta måste vi vara relevanta. Så vi säljer nya truckar också. De kostar på miljön att tillverka dessa, men de är mycket snällare i drift. Om vi kan hjälpa till att se till att de sköts om genom service och reperationer blir det nästa generation truckar som ska hålla år efter år. I tuffa miljöer använder vi Crowns truckar, de är gjorda för att hålla och få lång livstid. För det är så vi tänker, om en truck kan användas länge blir det bra för kunden i form av bra truckekonomi. Men det blir också bra för miljön i form av att slit och släng motverkas.

Dieseltruckar och miljön

Men hallå, ni säljer ju dieseltruckar?

Ja, vi säljer dieseltruckar fortfarande. Är det verkligen hållbart om man vill bidra till hållbart företagande? Det kan ifrågasättas. Vi har valt att primärt använda eltruckar. Men ibland fungerar det inte med en eltruck på grund av kundens miljö. Då anser vi det att det är bättre att vi hjälper till även där och försöker se till att den är i gott skick och kan användas längre, än att den skrotas och ersätts av en ny truck direkt.

Olja, däck och batterier

Farligt avfall är i trygga händer

Vi har alla tillstånd som behövs för att hantera och transportera farligt avfall som gammal olja, däck och batterier på ett säkert sätt. Grejer, prylar och oljor som gjort sitt skickas alltid till återvinning och vi samarbetar med ledande företag som Rangsells och Svensk Däckåtervinning. Det är vårt sätt att visa att vi bryr oss om miljön och vår natur.

Transport för en bättre miljö

Snälla transporter

Vi pratar på datorn istället för att träffas, tar tåget istället för flyget, och tänker smart när vi ska fixa truckar hos kunder eller transportera dem så vi inte kör runt i onödan. Det gör att vi släpper ut mindre skräp i luften och jobbar bättre. När vi kör truckar, ser vi till att lastbilen är full så vi inte slösar plats. Vi kör också elbilar, vilket är bättre för miljön.